tiistai 3. toukokuuta 2016

Semana Santa Guatemalassa


Hei, lisää Guatemalasta!

Juuri ennen Guatemalaan lähtöä tapasin Nicaraguassa vanhemman naisen, joka innolla kertoi mulle Guatemalan pääsiäisestä, eli Semana Santasta. Sitä kutsutaan myös Holy weekiksi. 
Hän kertoi kuinka se on Guatemalan suurin uskonnollinen juhla. Tuhannet ihmiset kerääntyvät ja kantavat massiivisia arkkuja. He värjäävät kadut ja musiikki soi aamusta iltaan.

Mä saavuin Guatemalaan kaksi viikkoa ennen Holy weekiä, ja jo silloin oli meno aika suurta. Joka päivä marssi sadat ihmiset kaduilla ja heti aamusta kuului orkesterien soitto ja hullu rummutus. Lapset kantoivat isoja arkkuja ja pukeutuivat kaapuihin. Yks päivä taas kaikki pukeutuivat ihan mustaan. Oli vaikea uskoa että kaikki tämä oli vasta alkulämmittelyä holy weekille.

Varsinaisen holy weekin aikana mä olin jo pohjoisemmassa, Flores nimisessä kaupungissa. Siellä oli juhlat paljon pienemmät. Kuitenkin sielläkin kadut värjättiin räikeillä väreillä ja tehtiin kaikenlaisia kauniita kuvia, joiden yli käveltiin päivän päätteeksi. Kaikenlaisia kuvioita tehtiin myös hedelmistä. Oli kaunista. Meno oli kuitenkin sata kertaa pienempää kun Guatemalan pääkaupungissa. Pääpäivänä paikalliset katsoivat suoraa lähetystä telkkarista Guatemala Cityn menosta.


Eka aamu Guatemalassa. Menin aamupalalle johonkin kahvilaan ja istahdin alas. Pari sekuntia meni ja paikallinen lapsi istahti viereen ja koitti myydä kaikenlaista.

Oli hienoa nähdä palasia Guatemalan suurimmasta juhlasta. Sattumalta olin paikalla just tämän juhlapyhän aikana. Oli taas jotain semmosta mitä ei ole koskaan ennen nähnyt.

Nyt ulos nauttimaan näistä keleistä, ai että!

2 kommenttia:

  1. Waau mitä kuvia! ihan törkeen mageita värejä noissa vaatteissa 6. kuvassa :o <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiiiitos paljon Sina!! <3 Ja niimpä!

      Poista