torstai 21. huhtikuuta 2016

Värikäs ja hektinen CHI CHIHELLOO! Pitkästä aikaa! En ole kadonnut tai lopettanut. 

Maaliskuun puolivälissä olin Guatemalassa, ja silloin julkaistiin Aalto-yliopiston ennakkotehtävät. Olin jo viime syksynä päättänyt että haen opiskelemaan keväällä, ja että tuun tekemään ennakkotehtävät kun oon reissussa.

Ennen matkaa mä tein kaikki jutut ihan viimetingassa. Yks niistä oli hyvän reissukoneen hankkiminen. Tiesin että tuun tarvitsemaan ennakkotehtäviä varten hyvän koneen, sellaisen joka jaksaa photoshoppia mutta on kuitenkin kevyt.

Päivää ennen reissua selasin koneita Tori.fistä. Rauha näki ekaa kertaa kun sain oikein kunnon stressiraivokohtauksen, kun tuli vaan kerta toisensa jälkeen vastaukseksi että "kone on jo myyty". Päälle kymmenen puhelua tuli soitettua. Lopuksi hyvä kone kuitenkin löytyi ja ajoin yhdentoista aikaa illalla Porvoosta Helsinkiin hakemaan konetta. Sitten tämän jälkeen vielä pakkaamiset ja kaikki.. Ja kentällä piti olla aamuviideltä. Joo, ehkä ensi kerralla olen sitten ajoissa näissä jutuissa. Koneeksi tuli Macbook Air ja oli kyllä hyvä ja kevyt reissukoneeksi.

Ennakkotehtävien julkaisun jälkeen aloin heti tekemään tehtävää. Tämän jälkeen istuin joka päivä aamusta iltaan koneella. Hitto että stressasi. Muistan kun heräsin öisin siihen että vaan mietin sitä tehtävää. Ei ollu muu kun tehtävä vaan. Huhtikuun alussa työ alkoi näyttämään hyvältä ja sain sen valmiiksi.

Harmittaa kyllä kuinka paljon aikaa tohon meni, ja kuinka paljon juttuja jätin näkemättä ton takia. Mutta tietenkin harmittais sata kertaa enemmän jos olis jättänyt kokonaan hakematta. Huh mikä fiilis oli kun vihdoin oli saanut tehtävän valmiiksi. Tulin siihen aika tyytyväiseksi. Mutta saa nähdä kutsutaanko mua edes sinne seuraavaan vaiheeseen. Eli valintakokeisiin. Aaltoon on tunnetusti aika vaikea päästä.

En kyllä ikinä enää tee mitään tommosta tärkeetä juttua kun oon reissussa. Tehtävä oli kokoajan mielessä ja oli vaikea edes nauttia kaikesta muusta. Ja se myös syynä että en blogipostauksiin voinut käyttää aikaa.
Oon nyt vähän päälle viikon ollut suomessa, ja oon kyllä tykännyt. Täällä on ihanan valoisaa, linnut laulaa ja ilma on jotenkin niin FRESH! Mä vietin tietysti ekan viikon Rauhan kanssa ja oli superihanaa olla taas yhdessä.

Mä en kuitenkaan vielä ole jotenkin käynyt läpi reissua ja miettinyt että mitä kaikkea sitä nyt teki ja näkikään. Nyt tulevissa postauksissa tulee olemaan kiva käydä läpi. 

Mulla tulee olemaan aika paljon reissupostauksia. En ole vielä edes kirjoittanut tänne mitään Guatemalasta, joten aloitetaas!

Guatemala oli erikoinen. Ja hieno! Sinne jäi palanen sydämestä ja sinne on palattava. Guatemala oli varmasti Meksikon jälkeen mun lempimaa. Joku siinä oli.

Tiesin että Chichi-market on yks juttu, mikä mun on Guatemalassa nähtävä. Kyseessä siis Keski-Amerikan suurin marketti. Marketti sijaitsi Chichicastenngo-nimisessä kaupungissa. Siitä tulee kutsumanimi Chichi.

Chichi oli erikoinen. Todella kaunis ja todella hektinen. Paljon värikkäitä kauniita tekstiilejä ja paljon väkeä.


 Näin äidit kantoivat lapsiaan.
 Haha vooi, hämmentynyt. Oonhan mä vähän kummallisen näköinen valkohiuksinen otus.
Kuinka kaunis lapsi.
Niin kauniita juttuja. Ton ruskean tyynynpäällisen ostin Rauhalle. Se on niin hieno. Näin heti että se on Rauhan tyyliä ja että mun on pakko ostaa se Rauhalle. Itselleni ostin noita supervärikkäitä.

 Mä niin tykkään näistä naisten asuista ja tekstiileistä ja värien loistosta. Se on eka asia mikä tulee mieleen Guatemalasta.


Mun kuvitelma Chichistä oli sellainen, että voin löytää sieltä tosi halvalla kaikkea makeeta. Kuvittelin aivan väärin. He kyllä osasivat pyytää turisteilta todella paljon. Mitään ei saanut niin halvalla kun olin kuvitellut.

 Jotkut myyjät olivat agressiivisia. Monet lähtivät seuramaan ja huutamaan perässä että "Take it for 20, take it for 15, take it for 10" Vaikka kuinka olisi sanonut että en mä edes halua sitä. Varsinkin jos hetken oli katsonut jotain juttua, ja päätti ettei halua sitä ostaa, niin he alkoivat seuraamaan ja koittivat vielä kaupata. 

Näissä tämmösissä marketeissa häiritsee se, että ei voi rauhassa katsella niitä juttuja ilman että suututaan jos ei ostakaan. Mutta ymmärtäähän sen tavallaan. Köyhä maa ja turisti on rahaa. Mutta joo, oli kyllä aika hektistä. En ole tommosta ennen kokenut.

Vaikutti siltä että lähellä olevasta Antigua-kaupungista olisi löytänyt nämä kaikki samat jutut kun chichistäkin, mutta tämän näkeminen ja kokeminen oli kuitenkin todella hienoa ja erikoista! Suosittelen täällä käymään päiväreissulla jos käytte Guatemalassa joskus.

Kuullaan!8 kommenttia:

 1. Jeee vitsi ja ha vänta på reissupostauksii, om du ha ihmettele va de e för en tyyppi som refreshar din blogi hela tiden xD Muakin ärsyttää ihan sikana toi kaupusteleminen monessa paikassa, kun katsominen on vähän sama kun ostopäätös eikä saa rauhassa! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha jee kiva att nån väntar på mina juttun! :) O joo... inte kul. I guatemala va dom mest crazy säljarena ever..

   Poista
 2. Anonyymi4/22/2016

  ei vitsit, itse en mennyt tuolla käymään Guatemalassa ollessani, mutta olisi varmaan pitänyt.. Rakastan sun kuvia paikallisista! En oo niin rohkee kuvaamaan outoja ihmisiä, kuin haluaisin ja se on kyllä jäänyt harmittamaan ettei ole paikallisista juurikaan kuvia. :/ Mutta sun reissu- ja muita postauksia odotellessa! Mukavaa kevättä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyl siistiä nähdä toi! mut aiaklailla kaikki samat jutut löys kyllä muualtakin. Ja jeee kiitos! :) mäkään en oo hirveen rohkee ton kuvailun kanssa. Yleensä näpsin vaan nopeesti pari kuvaa ja koitan olla huomaamaton :D Ihanaa kevättä sinne myös! :)

   Poista
 3. haidi ja blir på så bra humör alltid när jag ser dina somebilder o läser din blogg. ÄLSKAR hur du älskar LIVET, o du e den vackraste kvinnan jag vet. sisältä ulospäin!!! lycka till med inträdesproven x slogesloge

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi.......TACK Sandra!!! <3 Blev glad!

   Poista
 4. Huikeeta väriloistoa kyllä!

  VastaaPoista