sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Traveler of the week- KristinHello!

Nyt on toisen Traveler of the weekin aika! Jos joku on missannut, niin aloitin siis blogissani tällaisen kivan jutun, jossa haastattelen reissaajia jotka vaikuttaa mielestäni mielenkiintoisilta. Viimeksi haastattelin pariskuntaa, jotka tekevät 2-vuotta pitkän häämatkan. Sen voi lukea täältä.
Kun saavuin Guatapessa hostelliin, eka mitä näin oli ukulelea soittava ja todella kauniisti laulava nainen. Eräänä iltana kysyin jos hän haluisi olla mun Traveler of the week. Hän halusi mielellään.


Kristin

24 years old

From Texas


For how long have you been traveling?

For 3 years. But I went home for a week during christmas and also for one month two years ago.


For how long are you gonna travel?

I don't have plans to go home.


Where have you been?

Thailand, Laos, Cambodia, Nepal, Australia, Hawaii, Florida and now Colombia.


Kristin kertoi että hän tykkää matkustaa hitaalla temmola, eikä hänellä ole kiire mihinkään. Hän ei myöskään tiennyt mihin seuraavaksi suuntaa, mutta tiesi sen, että heinäkuussa hän aikoo olla Englannissa auttamassa erilaisilla festareilla. Sen jälkeen hän aikoo reissata Euroopassa. Hän tokaisi vain että "Who knows" kun kyselin että mitä hän aikoo seuraavaksi.

Tykkään asenteesta.


Favourite place so far on this travel?

Pai, Thailand. It was just magical. And the people I met were amazing. And there was much music and musicians.


Why do you travel?

I travel because it's the only thing I want. It keeps me creative and happy. It also makes me humble. I like to learn from different cultures and people. Also because of the food and the music!


Tietenkin jos toinen matkustaa kolme vuotta, niin sitä ajattelee että miten ihmeessä voi olla varaa. Meidän keskustelun aikana kuitenkin selvisi, että hän on tehnyt paljon töitä matkustaessaan. Hoitanut lapsia ja ollut töissä eri ravintoloissa. Hän myös kertoi että hän matkustaa todella halvalla ja käyttää vain vähän rahaa. Hän oli säästänyt 4000 dollaria (3660 euroa), ja eli sillä koko ensimmäisen vuoden!


Something funny to tell about this travel or about yourself?

I don't know what colour my eyes are and I eat a lot of papaya.


Hän koitti miettiä jotain stooria jonka kertosi vastauksena tähän mun kysymykseen, mutta ei keksinyt mitään tiettyä. Niitä oli niin paljon.

Kuitenkin kun oltiin vähän puhuttu, selvisi jotain mikä ei ole "something funny", mutta on jotain minkä hän tulee aina muistamaan.

Nepalissa Kristin oli mukana kahdessa suuressa maanjäristyksessä. Nämä olivat viime vuonna huhtikuussa. 

Hän kertoi että maa vaan tärisi ja ihmiset kaatuivat kadulla. Vieressä oleva rakennus romahti kasaan ja sai pelätä henkensä edestä. Kristin ja hänen reissuporukkansa hyppäsivät kaikki sängylle ja ajattelivat, että onko tämä nyt tässä. Heidän rakennus kuitenkin pysyi kasassa.

Kun maanjäristykset alkoivat, kuului vaan ihmisten huutoa. Oli kamalaa. Ja hän sanoi, että jälkeenpäin oli vaan niin onnellinen, että on hengissä.

Maanjäristyksen jälkeiset asiat olivat myös todella raskaita nähdä ja kokea. Ei myöskään saanut vettä eikä ruokaa, koska kaikki kaupat olivat kiinni tai tuhoutuneet.

"My favourite towns were gone" sanoi hän myös.


Sain kuulla jotain todella hienoa. Kristin ja hänen "reissuperheensä" keräsivät rahaa soittamalla musiikkia, ja tulivat takaisin Nepaliin auttamaan jopa neljääkymmentä perhettä!

Yksi Kristinin ystävistä kuvasi Nepalia näiden maanjäristysten jälkeen. Katsokaa alla oleva linkki. Saa vähän kuvaa siitä millaista on ollut.
Sitä vaa hiljentyy ja ajattelee tätä maailmaa. Miten kauheita asioita tapahtuu. Miten joillain ei ole mitään ja joillain on kaikkea ja liikaa.


Kristinistä todellakin huomasi että hän on erittäin humble, eli nöyrä. 

Mitä muuta sitä edes voisi olla, tommosten asioiden jälkeen?

Seuraavana aamuna Kristin jatkoi matkaansa.

Hänet oli ilo tavata ja hän inspiroi mua paljon!


 Minulla on kaikki hyvin. Hävettää jos joskus valitan jostain ihan turhasta. Olen niin älyttömän kiitollinen kaikesta mitä mulla on. Pieni ihana perhe. Maailman parhain tyttöystävä. Pieni koti ja mahdollisuus tienata Suomessa niin paljon rahaa, että voin matkustaa. Ja Suomen passilla pääsee minne vaan maailmassa.. (tiesitkö että meillä suomalaisilla on maailman paras passi?) On myös mahdollisuus kouluttautua ja kaikki on vaan...hyvin. Samalla mua itkettää se, että muilla ei ole kaikki hyvin. Oon nähnyt niin paljon köyhyyttä tällä matkalla. 


Aika mennä nukkumaan! Kuullaan taas!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti