perjantai 12. kesäkuuta 2015

Täydellinen reissukumppani


Jamaikalla Bob Marleyn talon edessä. Takana patsas Marleystä hänen oikeassa koossa. Ja onpas mulla muhkea nuttura.


Nautin hirveesti yksin reissamisesta. Haasteista ja vapaudesta. Kuitenkin seuraavaa reissua miettiessä oon ajatellut, että olisi kyllä kiva olla ainakin osa reissusta joku reissukumppani mukana. 

Jotenkin melkein kadehdin ruotsalaisten tyttöjen kaverisuhdetta joiden kanssa matkasin vikan viikon. Tai niinku, he reissas 4 kuukautta yhdessä ilman että kertaakaan paloi toiseen käpy. Heillä synkkas niin hyvin että kesti toisiaan joka ikinen päivä neljän kuukauden ajan.

Itse en tiedä pystyisinkö tohon kenenkään kanssa. Tai no ehkä, mutta siinä tapauksessa pitäisi reissukumppanin varmaan luonteltaan olla aika samanlainen kun minä itse ja tykätä samoista jutuista, että tulisi toimeen.


Tällainen olisi mielestäni täydellinen reissukumppani:


Ei stressaa turhista!

Ei valita pikkujutuista.

Ei kummemmin suunnittele vaan elää ihan päivä kerrallaan. 

Ei puhu pahaa ihmisistä eikä tuomitse ihmisiä ulkonäön takia.

On ehkä vähän taiteilijasielu.

Tykkää olla kameran edessä ja vähän takanakin.

On spontaani ja innostuu hulluista ideoista.

Suostuu kaikenlaisiin lowbudjet ratkaisuihin, esim. nukkumaan lentokentällä. 

On rento tyyppi eikä esim. hermostu siitä jos joutuu istumaan melkein kymmenen tuntia bussissa.

Ei pelkää mitään, hehe. Noei mutta siis, tulisi vaikka mukaan sukeltamaan valashaiden kanssa ja hyppäisi benjihypyn kanssani.

On seikkailunhaluinen.

Ei halua viipyä liian kauan samassa paikassa.

Nukkuisi mielellään teltassa, ja muissa halvoissa yöpymispaikoissa.

Tykkää luonnosta.

Uuden näkeminen, kokeminen ja oppiminen on pääpointti hänen matkaamisessa. Shoppailu ja auringonotto on sitten toisella sijalla.

Tykkää jutella ihmisille ja on avoin.

Tutustuu mielellään uusiin ihmisiin.

Omaa postitiivisen ja avoimen mielen.

On itsenäinen ja hänelle sopii se että ei kokoajan hengata yhdessä.

Tarvitsee siis välillä oma tilaa ja tykkää välillä tehdä yksinkin asioita. 

Osaa pitää hauskaa selvinpäinkin.

Tykkää tanssia. 

Ja jos hän vielä osaisi espanijaa, tykkäisi kokata ja osaisi lukea karttoja hyvin olisi hän melkein jo liian täydellinen.


Jos tunnistit itsesi näistä, tutustu muhun ja lähde mun kanssa reissaa!


Kivaa viikonloppua!  


25 kommenttia:

 1. Anonyymi6/12/2015

  Toivepostaus: oon lähdössä kesällä ensimmäistä kertaa festareille, voisitko kirjoittaa sun festarivinkkejä? Mitä kannattaa ottaa mukaan ja mitä ei ja muutenkin mitä kannattaa pitää mielessä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minne fesareille oot menossa? :) oih pääsispä itsekin.. Mä voin kertoa tähän kommenttiin mun vinkit koska niitä ei ole hirveesti. Eli: omaa vessapaperia. Kuulostaa ehkä hölmöltä mutta usein niissä bajamajoissa se paperi on loppu. Ja jotkut hyvät kengät että jaksat niillä tanssia, mutta kuitenkin semmoset että ei haittaa jos menee vähän likaisiksi. Jaaa jos sulla löytyy matkalaturia niin sen vois ottaa. Ja tarpeeks vaatetta jos tuleekin kylmät säät. Ja käteistä mukaan koska usein saattaa olla niin että kortit ei toimi kun on niin hirveesti porukkaa. Ja hyvä asenne ja iloinen mieli tietty! :D En keksi muuta. Ihanaa festarikesää! :)

   Poista
 2. Anonyymi6/13/2015

  Hahaa minä en taitais sopia matkakumppaniksesi, ainakin tällä hetkellä oon kunnon stressityyppi ja yritän suunnitella kaiken:D Oon kyllä yrittänyt vaalia tuota päivä kerrallaan -asennetta, ehkä se sieltä vielä tulee joskus.

  Tuliko sulle reissussa semmosia tilanteita, että oisit toivonut reissaavasi jonkun kanssa? Mä nautin usein siitä, kun saan jakaa jonkun upean nähtävyyden, maiseman tms. jonkun kanssa. Toisaalta onhan se varmasti aika upeaa voida yksin ja hiljaa katsella jotain isoa ja vaikuttavaa maisemaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa :D ymmärränhän mä tuon kyllä! varsinki jos on tosi rajotettu aika, vaikka vaan pari viikkoa. Mut sit taas jos on kyse parista kuukaudesta niin voi jo ottaa rennommin.

   Joo tuli kyllä välillä semmonen fiilis! Jossain vaiheessa pakostaki tulee vähän semmonen olo että haluais seuraa. Ja monesti just ajatteli että oi näkispä pikkusisko tämän, esim.

   Poista
 3. Haha, pakko sanoo että tuo olis aika täydellinen lista munkin matkakaveriks :D Erityisesti nuo pienen budjetin ratkasut, hävettää reissata jonkun muun kanssa kun pitää ajatella että ne ehkä vaatii enemmän ku minä ja minä vaan pihistelen. Nimim. elin kuukauden lähes pelkällä tonnikalalla ja nuudelilla... kylmänä. Suoraan pussista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa! :D Tonnikala täälläkin erittäin tuttu! Lähdetkö muuten yksin delhiin? kurkkasin sun blogiiin, täytyy alkaa lueskella sun juttuja!

   Poista
  2. oho, pitikö tähän vastatakin :D poikakaverin kanssa oon menossa, ja en siis pelkästään delhiin kun sinne vaan lennetään ja sit kattoo mitä matka tuo tullessaan :D

   Poista
 4. Hahaa, jokikinen kohta mätsää muhun, jopa espanjan puhuminen! Ainoa missä menee vipuun on karttojen lukeminen :D Oon boheemi hetkessä elävä taiteilijasielu, ja elän uusien kokemusten vuoksi ja rakastan ihmisiä ja mun periaate elämässä on että kaikesta selvitään kyllä. Tuntui että luki melko täydellistä kuvausta itsestä! Hauskaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa! Milloin lähdetään? :D haha toi karttojen lukeminen oli vaan pieni lisäys. mä kun en itse jaksa tai tykkää niitä lukea vaan kysyn mielummin ihmisiltä neuvoa.

   Poista
 5. Etsitkö oikeasti matkaseuraa? Minne matka seuraavaksi? Vitsit,sun kans ois varmasti superia olla maailmalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no kyllä olis huippua tutustua ihmiseen joka olis tommonen kun mitä kuvailin ja että tulis niin hyvin juttuun että haluais lähteä reissuun yhdessä. Toisaalta en ehkä ihan koko reissua haluis tehdä toisen kanssa, kun se yksin reissaaminen on kans niin jees! Haluisin taas mennä tonne keskiamerikka-karibia-eteläamerikka suunnille. Meksikoon haluisin ehdottomasti uudestan. Sitten siihen kaveriks ehkä Panama. Ja brasilia olis kans kiva. Ja joku karibiansaari.

   Poista
 6. Hahah nästan allt stämmer ju in på mej ;D

  VastaaPoista
 7. Anonyymi6/15/2015

  Näillä kertomisilla lähtisin ihan millon vaan sun kanssa reissuun ! Espanijaa en tosin puhu, mutta äkkiähän sitäkin reissun päällä oppii kun hyvän opettajan löytää 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. huippuuuu että sun kaltaisia on! :) Niinhän sitä varmaan oppis. Mä aion opetella ennen seuraavaa!

   Poista
 8. Karoliina6/15/2015

  Olen miettinyt näitä samoja juttuja matkusteluun liittyen, mitä hyvää ja mitä huonoa on yksin tai yhdessä matkustamisessa. Vähän samaan dilemmaan olen päätynyt, että kaverin kanssa olisi parempi, mutta mistäs niin samanhenkinen kaveri jolla on samat kiinnostukset ja toimintatavat kuin itsellä ? Kuka haluaa vapaaehtoisesti herätä ennen neljää ja mennä kalliolle juomaan kahvit "ihan vaan koska siinä sattuu olemaan nättiä auringonnousun aikaan, aamusumpin jälkeen voi käydä taas takas nukkumaan." ? Nimenomaan, aika harva. Olen myös miettinyt josko laittaisin esim. facebookin kimppakyytipalstoille reissukaverihaun pystyyn, toisaaltahan olisi niin siistiä lähteä matkaan ihmisen kanssa jota ei läpikotaisin tunne :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NIIMPÄ! sehän siinä on. Ja toi kuulosti hyvältä idealta! Minne oot suunnitellut matkaavas?

   Poista
  2. Karoliina6/25/2015

   Haaveissa/suunnitelmissa olis monenkinlaista reissua, haluaisin nähdä vaan mm. kaiken :D Seuraavana kuumottelisi lähteä tutkimaan Etelä-Afrikkaa (Jeffrey's Bay ehdottomana!) ja samaan reissuun käydä Sri Lankassa ja kenties Pattayassa sekä Indonesiassa. Toisena kombona olis enemmän kun ookoo lentää Ausseihin ja lähteä etenemään rannikkoa pitkin eteenpäin ilman sen suurempia suunnitelmia ja siitä jatkaa Uuteen Seelantiin, Indonesiaan sekä Filippiineille. Toisaalta myös Keski-Amerikka akselilla houkuttelisi mm. Panama, Meksiko sekä Kuuba. Minnepäin maailmaa sulla vetäis seuraava reissu? Jos löytyy samoja kohteita listalta niin ruvetaan hurjiksi, tutustutaan ja lähdetään! ;)

   Poista
 9. Muuten aika lähelle mua osuu, mut tykkän kyllä suunnitella pikkusen aina silloin tällöin - semmosen päivän kaks eteenpäin. Ja suuntaa antavia suunnitelmia mulla on aina. Ei mitään kiveenhakattua, mut semmosia ajatuksia et tietää vähäse mitä haluaa ainaskin kokea! Niin ja espanjahan taipuu just sen verran, et ihteni osaan esitellä ja laskea kymmeneen.... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olishan se ehkä ihan hyväkin että reissukumppani olis semmonen joka vähän suunnittelee ja ottaa selvää mitkä olis parhaat nähtävyydet yms. Kunhan ei mee just ihan liiallisuuksiin niinku sanoitkin! :D Mulla ei taivu ees ton vertaa. Täytyy opetella!

   Poista
 10. Anonyymi7/04/2015

  Moikka Heidi,

  About kaikkiin muihin kohtiin pistäisin kyllä myös ruksin, mutta Espanjan kieli ja kartaluku ei multakaan oikein luonnistu :D

  Löysin sun blogin ja aloin seurata sitä, kun olit viimeksi reissussa. Olin itsekkin just niihin aikoihin päättänyt, että haluan lähteä itse pidemmälle reissulle, joten sun blogi tuli kaikinpuolin vastaan ihan täydelliseen aikaan. Jäin suorastaan koukkuun ja en voinut kun ihailla sitä kuinka olit lähtenyt yksin ihan uskomattomaan reissuun.

  Nyt ensi viikolla oon lähössä ekalle reissulle yksin. Tosin aika lyhyt reissu ja suht lähelle, mutta suunnitelmissa on pidempi matka aasiaan ensi vuodelle ja sitä ennen mahdollisesti (toivottavasti) myös yksi matka etelä-amerikkaan.

  Ois kyllä ihan tosi kiva vaihtaa vähän ajatuksia ja mahdollisia matkasuunnitelmia (tai ehkä tarkemminkin just niitä matkoja ilman niitä suunnitelmia :D) Saisko sulle laittaa sähköpostia? En viitsi sua häiritä ja laittaa, jos mielellään pidät blogisi ja henkilökohtaisen elämän erillään.

  -Anni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hellooo! :)

   Oooo vähän kiva kuulla!

   Vaihdetaan ihmeessä ajatuksia!!! :) Knuuttila.heidi@gmail.com

   Kuullaan! :)

   Poista
 11. Anonyymi7/14/2015

  Moikka! Oon niiiiin samaa mieltä sun kanssa tän postauksen suhteen! Ois tosi kiva kulkee sellasen kaverin kans jonka kans kaikki sujuu hyvin ja on ns. samalla asenteella liikenteessä. Mulla vaan kaikki kaverit on vähän sellasia et ei kiinnosta tai ei oo aikaa/rahaa matkustella :D Sun kaltasen ihmisen kans ois varmasti ihan huippua olla reissussa, toivottavasti törmätään joskus jossakin :)
  T. yks joka ois aina valmis ulkomaille

  VastaaPoista
 12. Hellouu! Laittelin sulle vähän aika sit facebookissa viestii koskien just tota sun matkahommaa ;)

  VastaaPoista
 13. Anonyymi10/19/2015

  Moikka Heidi! Koska oot lähdössä reissuun? Itse suunnittelen matkaa tammikuun lopulta 1-2kk ajaksi karibian maihin.. Dominikaaninen ja Kuuba etenkin kiinnostaa, Brasilia ja oikeestaan sitten ihan mikä vaan!! :) Matkaseuraa etsin...

  VastaaPoista