maanantai 2. helmikuuta 2015

Hidden WorldVielä kerran takaisin Meksikoon ja cenoteen jossa kävin tokavikana päivänä.
 
Mua kiehtoo se, että Maya rivieralla on tuhansia erilaisia cenoteja. Jotkut ovat tosi tunnettuja ja niissä käy paljon turisteja. Esimerkkeinä Gran Cenote ja Dos Ojos. Muut taas on sellaisia, että pitää ehkä vähän nähdä vaivaa, että ne löytää. Itse kävin vain kahdessa cenotessa. Yhdessä aika pikkusessa ja sitten tässä josta nyt postaan. Tän takia pakko vielä mennä Meksikoon, haluan nähdä niitä lisää.

Cenotet oli tärkeitä Mayoille. Nimi cenote tulee mayankielen sanasta dzonot, mikä tarkoittaa pyhää kaivoa. Nykyään monet sukeltajat käy katsomassa näitä mystisiä vedenalaisia maailmoja. Varmaan näyttää aika makeelta vielä veden alta katsottuna.
 
Mulla kävi tuuri kun pääsin mukavan paikallisen kyydillä tälle cenotelle. Oli eka 10 km isoa tietä ja sitten vielä aika pitkään viidakon halki. Hitsi kun en muista tän cenoten nimeä, mutta jos nyt joku on lähdössä Tulumiin ja kiinnostaa, niin laittakaa sähköpostia niin selvitän nimen.
 
Ensin käytiin luolassa jossa ei ollut paljon vettä. Sen jälkeen sellaisessa, jonne pääsi uimaan. Mä laitoin kameran mun vedenkestävään koteloon ja otin sen mukaan. Mentiin sisään cenoteen ja taskulamppujen valolla nähtiin minne mentiin.
 
Ei siellä voinut kun monttu auki ihailla. Upeeta millaisia asioita luonto voikaan saada aikaiseksi!


 
Niin kaunista! Mitä muuta tohon edes voi sanoa.. Maailmassa on monta ihmeellistä asiaa ja ne todellakin hämmästyttää kummastuttaa ainakin tätä pientä kulkijaa.
 
Ensi kertaan!
 
 

11 kommenttia:

 1. Upeita kuvia ja varmasti upea paikka! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tää oli kyllä upein vähään aikaan! Kiitos :)

   Poista
 2. Vau minkä näköistä! Sun reissua on ollut niin kiva seurata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyl kaunista! Jeii se on kiva kuulla! :)

   Poista
 3. ITKEN ELÄT UNELMAA SIELÄ NAINEN !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HAHAAAaww :D nooo on täälläkin vähemmän hienoja päiviä ja unelmaa tää olis jos olis rakas mukana.. mutta joooo okei on tää aika lähellä unelmaa! ;D

   Poista
 4. Ei vitsi oikeesti oon niin kade sulle ku pääsit lähtee tollaselle tripille! Toi on varmasti jokatytön unelma<3 Ihan supermageet biksut muuten! Mistä? (: Ite oon menossa kesäkuussa sloveniaan ja siel on kuulema samantyyppisii luolia ja näitten kuvien kattomisen jälkeen on kyl pakko lähtee kattomaa!

  http://www.preciselyr.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä ollut upeeta! <<3 kiitokset! Hitsiviee en muista kyllä yhtään. Varmaan H&M tai Lindex. Eiku joo hm se oli! mutta siitä oli jo aikaa ja ne oli jostain alekorista napattu. Sloveniaan, jännää! Kuinka pitkäks aikaa ja miks just slovenia? :)

   Poista
  2. Lähetään stunttiryhmällä (cheerleading) edustamaan suomee EM kisoihin ja ne järkätää tänä vuon sielä ja viikko ollaa (: Harmi vaa ettei slovenia oikee oo semmonen rantalomailijan unelma ku ei siel oo sitä rantaviivaa oikee ni ei pääse uimaa ja ottaa brunaa.. :D

   Poista
 5. Barbadoksella tuli käytyä tippukiviluolassa, sielläkin näytti just tolta. Uskomatonta millasia paikkoja löytyy tältä maapallolta! Aivan ihania kuvia taas, mä niin tykkään näistä sun matkapostauksista! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NONIII! välillä ahdistaa ajatus että kuinka paljon maailmassa on nähtävää mitä ei pääse näkemään.. mutta pitää ajatella positiivisesti että kyllä sitä ainakin jonkun verran voi nähdä jos vaan haluaa. Kiiitos, kiva että tykkäät! <3

   Poista