tiistai 20. tammikuuta 2015

Vedenalainen maailma


Tänään menin saarelle nimeltään Isla Mujeres, ja suurin syy miksi halusin sinne lähteä oli vedenalainen museo.

Ostin retken, jotain ehkä vähän alle 30 euroa maksavan. Istahdin pieneen veneeseen pienellä porukalla ja me mentiin ekaan paikkaan jossa sai hypätä veteen. Niin upeeta kirkasta vettä ja paljon kaloja!

 Ekalla kerralla otin pienen nikonin pokkarini mukaan veteen, ja otin sillä esim. ton kalakuvan. Pokkari toimi hyvin näissä kirkkaissa vesissä. Kun taas Key Westissä kokeilin kameraa, haukuin sen jo aivan huonoksi, mutta siellä ei ollutkaan näin kirkasta vettä. Eli paljon valoa täytyy olla että toi toimii hyvin. Mutta se on ihan kiva! En kuitenkaan raaskinut satsata goprohon. Ehkä joskus jos oikein kunnolla alkais sukeltelemaan.

Seuraavaksi siirryttiin kohtaan jossa pääsi näkemään patsaat monista ihmisistä. Tätä varten halusin testata mun vedenkestävää koteloa kameralle. Tarkemmin sanottuna Dicapac wp-s10. Hankin sen verkkokaupasta, maksoi vähän alle 90 euroa.

Kotelo oli kömpelö, mikä oli jo arvattavissa ja myyjäkin mulle siitä puhui. Veden alla oli hankalaa nähdä mitä kuvaa varsinkin kun uimalasit oli huonot ja niihin keräänty vettä kokoajan. Tämä kotelo on myös suunniteltu pidemmälle putkelle, jonka takia mun piti kuvatessa vetää putkiosuutta taakseppäin, ettei tuu mustia reunoja kuviin. Mutta sain mä kuitenkin jotain kuvattua! Ja odotan innolla että pääsen taas kuvaamaan sillä.

Mä vähän petyin tähän retkeen. Syystä että me siirryttiin paikasta paikkaan niin nopeasti. En kerennyt kunnolla kuvailla ja ihastella veistoksia. Kauhea kiire tuntu olevan..

Olis niin kivaa jos tuntis jonkun jolla olis vene ja vois itse mennä tonne, rauhassa katselemaan.


Mun sylissä näätte kotelon.


Oli siisti kokemus, mutta haluaisin kyllä käydä vielä uudestaan ja vähemmällä kiireellä. Olis myös ollut kiva koittaa sukeltaa lähemmäksi veistoksia, mutta en mä sitäkään kerennyt tehdä kun ne hoputti mua..

Toivottavasti tää postaus näyttää ihan hyvältä. Mä tässä ennen nukkumaanmenoa teen postausta puhelimella, mitä en oo ennen tehnyt.

Huomenna suuntana on Tulum! Sitä oon odottanut kovasti. Kuullaan taas!


9 kommenttia:

 1. Upea tuo kuva kalaparvesta! :)

  VastaaPoista
 2. Oih :) Harmi kyllä aina tuollanen kun jossain reissussa joutuu menemään ja etenemään hullulla kiireellä kun ois jotain mielenkiintosta.. Ehkä bongaat vielä jostain päin maailmaa reissun aikana jonkun veneenomistajan, joka vie sut kierrokselle ties mihin ;)

  VastaaPoista
 3. Moi! Ihan huikeita nää sun kaikki kuvat reissulta!! :) Saanko kysyä sellaista ohi aiheen, että miten blogspotissa olet saanut kuvista pois ne kehykset, jotka automaattisesti tulee? En itse ole löytänyt mistään ja kehykset häirii tosi paljon. :S :D Kiitos hirmuisesti jos viitsit vastata kesken reissusi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hellouu! :) hihii kiitoksia! Hitsiii mä en kyllä osaa kertoa, mulle luokkalainen järkkäs ne pois. Piti html koodia muuttaa

   http://www.nohomewithoutyou.com/2013/03/blogger-vinkki-kuvien-reunat-ja-blogin-varjostukset-pois/ <- oiskoha siin hyvät ohjeet :) toivottavasti saat ne veke! On kyl ärsyttävät

   Poista
  2. Kiitos hurjasti, vihdoin ne on poissa!! :D

   Poista
 4. Varmasti upea paikka ja hienoja kuvia olet ottanut! En ole aiemmin kuullutkaan tuosta museosta ja yllätyin kun museo onkin pinnan alla eikä vesiaiheinen museo maan päällä :D

  VastaaPoista