perjantai 1. elokuuta 2014

Yli vuosi kuolemastaKun olin Barcelonassa, mun isän kuolemasta tuli vuosi täyteen. Vuosi! 


Kun kone kiihdytti ja nousi maasta, laitoin silmät kiinni ja nautin siitä tunteesta. Sitten mietin, että miltä se on tuntunut kun isä on lähtenyt täältä ihan oikeasti? Onkohan se tuntunut hyvältä. Pari kyyneltä tippui poskelta.

Oli välilasku Riikassa ja lentokentällä oli Victorias Secret kauppa. Mä etsin mun pikkusiskolle jotain kivaa tuoksua ja ruiskuttelin niitä testilapuille. Nappasin Hennalle tuoksun mukaan ja hyppäsin koneeseen kohti Barcelonaa.
Koneessa alkoi olemaan tylsää, niin mä keksin piirtää sellaselle tuoksutestilapulle mun perheen. Äiti keskellä ja me kaksi tyttöä äidin molemmin puolin. Ja meidän yläpuolella isä joka hymyilee. Niin mä näen perheeni.

Barcelonassa oli mahtavaa. Olin lähtenyt ihan yksin reissuun, pienelle kolmen päivän seikkailulle. Tiedostin kuitenkin koko ajan, että silloin 11.6 kuolemasta tulee vuosi. Eli silloin kun vietän vikan kokonaisen päivän reissulla.

Sitten se tulikin, yhdestoista päivä. Tutustuin sinä päivänä yhteen poikaan kenen kanssa meillä oli vähän yhteistä. Hänen isä oli kuollut kun hän oli nuori, ja äiti ei voinut/halunnut pitää huolta lapsestaan, joten hän oli ollut ilman vanhempia lapsesta saakka.

Olin aina miettinyt, että miten sellaiset pärjää joilla ei oikeasti ole kumpiakaan vanhempia. Ja siinä mun edessä sellainen poika seisoi, hymyillen ja viettämässä huippua kesää interrailaten.

Poika kysyi, että kauan aikaa mun isän kuolemasta on. Vastasin "huomenna tulee tasan vuosi". Olin siis unohtanut vuosipäivän. Se oli just silloin eikä huomenna. En ymmärrä miten se oli mahdollista, koska koko ajan oli päässäni soinut kasetti yhdennestätoista päivästä.

Oli varmasti tarkotus että mun ei pitänyt muistaa ja tajuta, että se oli tapahtunut just silloin vuosi sitten. Mun oli tarkoitus viettää ihan huippu vika päivä Barcelonasssa, ja niin teinkin!

Se Barcelonasta..

Miten muuten on mennyt? No ihmeellisen hyvin. En mä kyllä vieläkään oikein tajua enkä osaa ajatella että muka ei nähtäis enään. Oikeastaan luotan siihen, että kylläpäs vielä nähdään.

Ja mä en oo yksin. Niin monilla muillakin on ollut vaikeata mutta silti porskuttavat menemään hymy huulilla. Esimerkiksi tämä Barcelonan tuttavuuteni, hän on kyllä inspiroinut mua niin paljon! Myös nyt kesällä festareilla mua on tultu rohkeasti moikkaamaan ja tultu sanomaan, että he ymmärtävät mua, koska ovat itse saman jutun kokeneet. Kiitos teille jotka olette tulleet puhumaan siitä asiasta! Arvostan sitä suuresti että uskallatte tulla puhumaan siitä, ja saitte mut tuntemaan että en todellakaan ole yksin.

Ja te kaikki lukijat olette olleet mukana tässä tän vuoden aikana. Kiitos kaikista kommenteista ja tuesta.

Vuoden aikana oon kyllä paljon kirjottanut aiheesta. Se on auttanut. Laitoin tähän alle linkit kaikkiin postauksiin jotka olen isästä kirjottanut. Ne on tossa alhaalla siinä järjestyksessä kun olen ne kirjoittanut. Ite en uskalla lukea noita, mutta te voitte jos haluatte.
Ja häh, Elokuuko nyt muka jo? Outoaaaa miten aika rientää! Vietetään ihan huippu elokuu!


7 kommenttia:

 1. Voi Heidi, oot niin upee ja vahva nainen ♥ Ja ihana postaus taas kerran :')

  VastaaPoista
 2. Kaikessa yksinkertaisuudessaan mahtava postaus <3 Oot kyllä vahva tyttö ja oon varmaan sanonu sen ennenki. Arvostan sinua :)

  VastaaPoista
 3. oot niin upee ja ehdottomasti yks mun lempparibloggaajista :) kirjotat tosi koskettavasti, oon lukenutkin noi kaikki sun isään liittyvät postaukset aiemmin ja aina tullut vähän tippa silmään!

  VastaaPoista
 4. Anonyymi8/05/2014

  oot niin vahva<3 kaikkea hyvää sulle!

  VastaaPoista
 5. Anonyymi8/05/2014

  Vaikutat tosi kivalta ihmiseltä ja oot inspiroiva. Kivaa vuoden jatkoa! :)

  VastaaPoista
 6. Anonyymi8/06/2014

  oon kommentoinu sulle aiemminkin . anonyyminä sekä nimellisenä .
  mun iskä kuoli kuukaus aiemmin kun sun , nyt vuoden jälkeenkin se asia tuntuu todelta käsittämättömältä .. viime aikoina oon miettinyt paljon sitä et miltä meijän iskän ääni kuulosti . mäen muista ..

  VastaaPoista