perjantai 11. lokakuuta 2013

Fitness Friday Osa 3: Mentaalivalmennus, Nrj:n hyvinvointi-illasta
Natalia pyysi mua seurakseen NRJ:n ja Fitfarmin hyvinvointi-iltaan. Olin jotain pientä kuullut tapahtumasta radiossa, mutta en sen kummemmin tienny mitä odottaa. Tiesin vain että Satu Kalmi ja Jutta Gustafsberg on siellä höpisemässä. En tiennyt et onko tää joku pieni tapahtuma vai iso juttu, ja mitä tulee tapahtumaan ja niin..
No, tapahtuma oli Tennispalatsissa ja teatterissa istui 600 naista, sinne sekaan vain! 


 Satu Kalmi puhui ruuasta ja pikkasen treenistä. Hän kertoi tosi simppelisti ja pelkistetysti, eikä tullut mitään uutta mulle. Vaikutti siltä, että ilta oli suunnattu juuri alottaneille.

 Jutta taas puhui toisesta hyvin tärkeästä asiasta, siitä mitä pään sisällä tapahtuu, mentaalivalmennusta siis. Tämä oli mulle kiinnostavampi aihe.

Ajattelin nytten kirjoittaa vähän siitä, mistä Jutta puhui. En nyt suoraan poimi sanoja Jutan suusta, vaan puen hänen puheet omiksi ajatuksiksi.
Just näin, kukaan muu ei voi sitä päättää, kun sinä itse. Millään muulla ei ole väliä, kun sillä, että mitä itse tunnet. Sun keho on sun valtakunta. Mielipiteitä ja ihanteita on yhtä paljon kun ihmisiä. Älä koita miellyttää muita, vaan miellytä itseäsi.

Jos et voi hyvin vartalossasi, haluatko tehdä muutosta? Jos haluat, niin: Tee päätös! Ruoki mieltäsi ja alitajuntaasi positiivisilla ajatuksilla! Sinä onnistut ja pystyt sihen. Aseta itsellesi myös tavoite, ja pidä siitä kiinni. Tavoitteen ei tarvitse olla suuri. Jos tavoitteesi on iso, pilko tavoite pienempiin osiin.

Oletko Mutku, Nytku, tai Voiku-ihminen? Esimerkkejä:

Treenaisin, mutku en ehdi..
Joo, mutku on liian kiire..
Alottaisin kyllä, mutku salikortti maksaa..

Joo, alotan sitku on maanantai..
Joo, alotan sitku nää herkut mun kaapista on loppunut..
Aloitan sitku mun mieski aliottaa..

Voiku pääsiski treenaa mutku pitää tehdä sitä tätä tota.

No te tiedätte mitä tarkoitan...

Ala NYTKU ihmiseksi! Aloita tekemään asioita NYT, ilman tekosyitä. Tässä päivässä eläminen on paljon kivempaa.

Toisaalta, jos ei vaan löydy motivaatiota, ja siksi keksii näitä tekosyitä, niin onko silloin treenaaminen edes kannattavaa? Mun mielestä siihen tekemiseen pitää löytyä intohimoa, eikä niin että joutuu päivittäin pakottamaan ittensä menemään sinne salille, ja sitten tekee huonosti pari sarjaa ja lähtee kotiin. Mistä löytää motivaatio, jos sitä ei vain ole?
Itsehillintälihas, tää oli uus juttu mulle. Miksi Jutta sanoi itsehillintää itsehillintälihakseksi? No siksi, koska sitä pystyy vertaamaan esim. reiden lihakseen. Kun reisilihasta treenaa, siitä tulee vahva. Jos taas ei treenaa lihasta, se surkastuu.

Rasita sitä -> muuttuu helpommaksi. 
Tarkoittaa siis sitä, että älä heti antaudu herkulle. Vastustele ja koita olla ottamatta niitä kulhossa olevia karkkeja. Kun käytät tätä itsehillintälihasta, se kehittyy. Jossain vaiheessa ei enää ole niin vaikeaa kieltäytyä herkusita. 


 Satu Kalmi ja Jutta Gustafsberg

Minä ja Natalia.


Alla olevan kuvan tein nähtyäni netissä pyörivän kuvan, jossa lukee: People wait all week for friday, all year for summer, all life for happiness.

Pitää koittaa olla elämättä menneessä tai tulevassa, ja nauttia tästä päivästä, sillä elämä on tässä ja nyt!


7 kommenttia:

 1. Anonyymi10/11/2013

  Haha, mä oon varmaan sitten harjottanu ahkerasti tuota itsehillintälihasta! :D Nyt karkkilakkoo takana reilu 3 vuotta takana ja 7 edessä (oon ollu ihan hirvee sokerihiiri) + useampia vuoden/parin mittasia takana. Ja voin kyllä allekirjottaa, että se kasvaa harjottelulla!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanan inspiroiva postaus, kiitos tästä! :)

  VastaaPoista
 3. Hyvä postaus, ajattelemisen aiheita :)

  VastaaPoista
 4. Anonyymi10/11/2013

  Tää oli tosi kannustava, kiitos!! T. Sorruin tänään suklaaseen :(

  VastaaPoista
 5. Tuo itsehillintälihas on kyllä aivan loistava termi! Ite oon monesti huomannu kuinka helppoa itsehillintä on ollu sen alun jälkeen, mutta nyt en oo aikoihin ollu tarpeeksi vahva päästäkseni yli siitä alusta..

  VastaaPoista
 6. Niin osuva toi viimesen kuvan teksti!

  VastaaPoista
 7. Itsehillintälihas kuvaa kyllä aika hyvin. :D olipas ihanan inspiroivaa tekstiä :)

  VastaaPoista