keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

exän kanssa kaveriHeissuli vaan! Koulussa istuskelen ja mieli tekee postata.

Uusia lukijoita voisin ohjata lukemaan ensin tämän postauksen, niin saatte vähän taustatietoa.

Tosiaan tää mun ensirakkaus on ihan mun yks parhaista kavereisa. Tää ihminen tietää must varmaan enemmän ku minä itse, voin kertoa hänelle mitä vaan ja puhua kaikesta. Hän myös auttaa mua ihan himpskatisti, kaikessa..
Tän tyypin kanssa voi lähteä shoppailemaan, ja voi istuskella mäkissä sen kaks tuntia ja puhua kaikkee hömppää ja nauraa.. En mä sellasesta haluu luopua. Tää ihminen tuo niin paljon iloa ja valoa.Puhumme ihan kaikesta, paitsi... no siitä että jos meillä jommallakummalla on juttua jonkun kanssa. Kummatkin tietenkin saa tehdä mitä ikinä haluaa kenen kanssa vaan, mutta sen tietäminen tuntuisi kyllä paljon, molemmille. Meillä oli niin vahva side ja no, on edelleen. Kumpikaan meistä ei ole vielä seurustellut meiän eroomisen jälkeen,..

Eli mitä sitten kun hän (tai minä) joskus tulevaisuudessa alkaa seurustelemaan. Loppuuko siihen hyvä ystävyys?

Veikkaan että eka se saattais tuntua, eikä haluais puhua yhtä paljon, mutta sitten ajan kanssa se ei haittais enää yhtä paljoa. Haluuhan sitä silti pelkkää hyvää toiselle. 

Mutta hei mitäs mä jauhan, elämme hetkessä. Nyt kummallakaan ei tietääkseni ole ketään ja pystymme olemaan vaikka kuinka hyviä kaveruksia.

Kertokaa omia kokemuksia exän kanssa kaveeraamisesta!

32 kommenttia:

 1. Anonyymi4/03/2013

  Kaveruus päätyi takaisiin seurusteluun exän kanssa, katsotaan osattuinko molemmat korjata edelliskeetojen virheet:)

  VastaaPoista
 2. Minä ja mun exä alettiin tapailemaan ystävinä heti eron jälkeen, mikä aluksi tuntu ihan hyvältä... Kaverit oli vähän sitä mieltä että onko tuo nyt niin kannattavaa, mutta vaikeetahan se on melkeen vuoden seurustelun jälkeen jättää toinen ihminen kokonaan elämästä. Muutama kuukausi kaveerattiin, oli hyviä ja huonoja hetkiä ja tosi paljon mustasukkaisuutta. Noh, nyt myöhemmin sit ollaan palattu taas yhteen (siitäkin jo vuosi!) ja suhde on paljon parempi kuin ennen eroa.

  Mutta mun mielestä exän kanssa voi olla oikeesti pelkästään kaveri, ilman että suhde syvenee taas, mut siihenkin vaikuttaa niin moni asia, eron syyt jne. :)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi4/03/2013

  Ei voi olla kaveri eron jälkeen. Luultavasti teistä kumpikin kuitenkin salaa tykkää toisesta ja kohta ootte taas yhessä:DD Miks ihmeessä erositte jos pystytte oleen ystäviä? Hyvä parisuhdehan on nimenomaan kahden hyvän ystävän liitto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi4/03/2013

   Onks tää joku 100% faktatieto vai? :)

   Mutta joo, tässä asiassa on paljon kaikkea muutakin takana. Ei oo ihan noin simppeliä kuin miten kommentissas ilmaisit. En nyt kuitenkaan ala koko internetille asiasta kertomaan.

   Ei mulla muuta, jatkakaa :)

   T: Haidin exä

   Poista
 4. Mulla on aivan sama juttu! Et juttu luistaa ja puhutaan kaikesta ihan laidasta laitaan, enkä ikinä haluais luopuu kaikesta tästä juttelusta. Joskus on luultavasti vaan osittain ainakin pakko, koska en mäkää haluais että mun poikaystävä puhuis koko aika jollekkin toiselle naiselle :/ mut se on vasta tulevaisuutta, sen näkee sillon sit :)))

  VastaaPoista
 5. Anonyymi4/03/2013

  Erottiin poikaystävän kanssa marraskuussa ja oltiin reilu kuukaus puhumatta tai jos puhuttiin niin se meni aina riitelyks mut sitten juteltiin ja päätettiin pysyy ystävinä ja ystävyyttä kesti sitten 3 kuukautta, jonka jälkeen päädyttiin takasin yhteen ja nyt menee paljon paremmin kun ennen:-)

  VastaaPoista
 6. tiukunen4/03/2013

  Me erotilanteessa sovittiin, että pysytään kavereina. Eihän siitä sitten silti tullut mitään ja nyt vasta viiden kuukauden kuluttua eksä otti yhteyttä facebookissa.. Ja vasta nyt alan lämmetä ajatukselle, että ehkä me vielä voitais olla kavereita. Meillä oli kuitenkin tosi tiivis suhde ja se loppui myrkyisästi, joten anteeksiantaminen ja unohtaminen tuntuu vieläkin vaikealta. Onneksi aika näyttää parantavan haavoja sekä tietysti uusi, pienoinen ihastus, hihi :)

  Ps. Sulla on aivan ihana blogi! Käyn joka päivä katsomassa, et onko Heidi päivittäny. Oot upea<3

  VastaaPoista
 7. Anonyymi4/03/2013

  Me erottiin entisen kanssa 3 vuoden suhteen jälkeen kun oltii alettu kasvaa erilleen. Käytiin yhessä läpi teinivuosia. Sen jälkeen ei pidetty yhteyttä muutamaan kuukauteen, about 4 kuukauteen vaikka erottiin tosi hyvissä väleissä. Sitku aikaa jäi taakse ja vanhat tunteet niin ollaan lähennytty uudelleen, pelkästään ystävinä. En pysty luopumaa ihmisestä kokonaan ketä on ollu pienen elämän aikana niin suuri osa kaikkeen.

  Ollu myös ihana huomata ettei mustasukkasuutta oo yhtään, päinvastoin. Puhutaan joskus uusista suhteista ja jopa esitelty uusia toisillemme. Mutta tottakai sillon pitää antaa tilaa toiselle ja sen uudelle suhteelle, kukaan ei tykkää puolison existä pyörimässä kuvioissa.

  Yhteinen kaveriporukka ihmettelee aina välillä miten ollaan niin hyvissä väleissä ja puolitutut luulee että ollaan vieläkin yhessä. Joskus käy vaan hyvä tuuri ja palaset loksahtaa yhteen. Ihanaa että ensirakkaudesta jäi näin hyvä muisto ja ystävä käteen.

  VastaaPoista
 8. Anonyymi4/03/2013

  Minä olisin halunnut olla enitseni kanssa kaveri. seurustelimme reilu 3 vuotta. tapailimme vielä eron jälkeen muutaman kuukauden ja sen kun lopetimme, päätimme pysyä kavereina. Entiseni tapasin kuitenkin pian naisen, joka sitten osoittautuikin todella mustasukkaiseksi ja joskus oli raivonnut entiselleni, kun tämä heitti minut kotiin. Nyt emme olekaan olleet missään tekemisissä muutamiin kuukausiin ja kai se on ihan ok. Yhä toivoisin, että voisimme olla kavereita, koska tiedän, ettei kumpikaan meistä enää halua palata yhteen. Ymmärrän kuitenkin, miltä nykyisestä tuntuu, koska olen itsekin ollut "nykyinen". Kai se vaan tässä yhteiskunnassa menee niin, että eksien kanssa ei hengailla.

  Toki poikkeuksia on. Jotkut ovat pysyneet ihan parhaina kavereina ja nykyiset ovat tämän ymmärtäneet.

  Minä en tainnut siihen päästä :/ Mutta toisaalta, kyllä eksäni aika huonosti minua kohtelikin tuon koko 3 vuotta, että ehkä hän ei edes olisi kovin hyvää ystävämateriaalia!

  Ihanaa, että te olette pysyneet ystävinä :)

  VastaaPoista
 9. Anonyymi4/03/2013

  pakko sanoo et mulla oli maailman täydellisin poikaystävä, ja sen tietty tajusin vasta eron jälkeen, ja voi että ois niiiin ihanaa jos oltas vieläki ne samat parhaat kaverit ennen seurusteluumme tai sit muutenki ees kavereit mut eei.

  VastaaPoista
 10. Mulla on aivan sama tilanne! Me ollaan mun exän kanssa tosi hyvissä ja läheisissä väleissä ja nukutaan öitäkin yhdessä - mutta parisuhteesta ei tulisi mitään. On vaikeaa katella muita kun ajattelee "pettävänsä" exäänsä, vaikkei oltaisikaan yhdessä. Tosi hankala tilanne mut jotenkin pystyn samaistumaan sun tekstiin :)

  VastaaPoista
 11. Anonyymi4/03/2013

  Voi eii, eikö oo mitään mahdollisuuksia et palaisitte yhteen? :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään olla ihan yksin, eikä hänkään haluais :> Annoinko tekstissä kuvan että haluaisin palata yhteen?

   Poista
 12. Anonyymi4/03/2013

  Me oltiin mun exän kanssa kuin paita ja peppu eron jälkeen joku about 1,5 vuotta, kunnes exä rupes seurustelemaan astetta mustasukkasemman tytön kanssa, ja siihen loppui meidän ystävyys. Ei nykyään ees moikata jos nähään jossain.. Itteeni harmittaa tää tilanne aivan älyttömästi, koska se oli oikeesti sellanen ihminen jonka kanssa pystyin olemaan täysin oma itteni ja kerrottiin toisillemme kaikki asiat. Mutta aina ei mee asiat niinku ite haluais:/

  VastaaPoista
 13. Anonyymi4/03/2013

  Lähetin sulle sen s-postin uudestaan:) ps yli ihana postaus! Musta on vaan niin ihanaa, että pystyy oleen eksän kanssa kaveri:)

  VastaaPoista
 14. Mulla on kanssa exä oikeesti yks parhaista kavereista! Jotenkin sille puhuminenkin tuntuu niin helpolta ja luontevalta kun se tietää musta muutenkin niin paljon.

  VastaaPoista
 15. Anonyymi4/03/2013

  "Kaveerattiin" joo. Toisin sanoen exä käytti mua n. vuoden hyväkseen jätettyään mut koska "ei just nyt halua seurustella, mutta haluaa vielä joskus seurustella mun kanssa ja rakastaa mua edelleen". Joopajoo, kaikkea sitä aikoinaan uskoikin.. Tosiasiassahan se meni niin, että exä petti aina kun tilaisuus siihen tuli, oli silti äärettömän mustasukkainen ja valehteli tietenkin minkä kerkesi. Että sellanen tarina mulla, ja joo en todellakaan kaveeraa exän kanssa, en oo missään tekemisissä edes. Seurustelen nyt, mutta jos ero tulee niin se on varma että "kaveri" en exän kanssa ole, kun se on ero niin se on sitten ero ilman mitään epäselvyyksiä. Kiva kun joillain toimii kaveruus seurustelun loppumisen jälkeenkin, ilman että vanhat tunteet on vielä pelissä mukana. Mutta jos tunteita vielä on puolin tai toisin niin silloin se on mun mielestä täysin itsensä huijaamista.

  VastaaPoista
 16. Postauksesi oli mieleenpainuva. Aloin itse miettimään omaa kokemustani, siitä exän kanssa kaveraamisesta. Muo harmittaa joka kerta kun mietin asiaa. Oltiin todella hyviä ystäviä, ennen kuin me alettiin säätämään enemmän. Emme varsinaisesti seurustelleet missään vaiheessa, mutta olimme todella läheisiä ja erotiikka kuului silloiseen tilanteeseen. Sitten minä löysin tämän hetkisen mieheni, rakastuin ja yritin kovasti olla hänen kanssaan ystävä edelleen. Nyt ylivuoden jälkeen siitä, kun hän on pistänyt välit poikki kanssani. Minua harmittaa edelleen ettemme ole ystäviä. Hän oli minulle rakas ystävä. Ennhaluaisi enempää häneltä kuin että voisimme olla puheväleissä, koska odotan esikoistani jonkan toivon syntyvän tässä kuussa sekä minulla on ihana avopuoliso.

  VastaaPoista
 17. Anonyymi4/03/2013

  Erosin juuri 3-vuotisesta parisuhteesta. Asuttiin yhdessä jopa.
  Sit se ilmoitti, että ei enää halua olla mun kanssa, mutta sanoi silti että tulee aina välittämään. Sen teot ja sanomiset eron jälkeen osottaa ihan muuta.. Se ei enää ole sama ihminen johon mä rakastuin.
  En usko että me tullaan olemaan kavereita, enkä usko muutenkaan että entisen kanssa pystyy olla kaveri, sillä erossa toista sattuu aina enemmän.
  Vaikka onhan se harmi, että ihminen jonka kanssa vietti kolme vuotta elämästään ja jonka kanssa jakoi kaiken, ei tule mun elämässä enää pysymään, vaikka muuta ehkä toivoisinkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi4/03/2013

   hyi, kuulostaa ihan minun eroltani. tuonne aiemmin kirjoitinkin siitä.

   Minunkin entiseni sanoi, että aina tulee välittämään, mutta eron jälkeen teot on tosiaan olleet ihan jotakin muuta. Onneksi minulla on jo erosta aikaa, joten voiton puolella on oltu jo muutama kuukaus.
   Kyllä sen silloin tajuaa, että ei siitä toisesta kyllä kaveriksi ole, jos kohtelee näin huonosti entisiäänkin.

   Voimia <3

   Poista
 18. Anonyymi4/03/2013

  jo kahtena kertana aiemmin ollaan exän kanssa erottu lyhyeksi aikaa sitten oltu kavereita ja taas päädytty yhteen mut nyt meiän erosta on yli puoli vuotta ja ollaan taas alettu juttelee ja ollaa vaa kavereita ja oon huomannu et oon kaivannu vaa sitä et voin jutella sen kaa ihan normaalisti kavereina :)

  VastaaPoista
 19. Anonyymi4/03/2013

  Mun mielestä on todellakin mahdollista olla eksän kanssa hyvissä väleissä ja jopa ystäviä eron jälkeen. Ehkä siihen tarvitsee sellasen välivaiheen, että oikeesti pystyy selvittämään ne omat ajatukset..

  Ihastuin (ja ehkäpä vähän rakastuinkin) mun yhteen parhaaseen ystävään. Säädettiin enemmän tai vähemmän vuosia (vaan koska mä jahkailin ja olin aina liian epävarma ihan oikeesti seurustelemaan)! Mun sydän särky miljoonaan palaan, kun tää ystävä löysi nykyisen tyttöystävänsä. Olin niin rikki. Menin niin palasiksi, etten mielelläni muistele tuota aikaa. Mutta kaiken tämän surkeuden keskellä on lohdullinen pointti!! Me nimittäin selvittiin tosta kaikesta! Ollaan nykyäänkin tosi tosi hyviä ystäviä, vaikka tiemme hetkeksi erosivatkin kun mies alkoi seurustella vakavasti (ihan luonnollista se kai on...). Se on mulle edelleen yks tärkeimpiä ihmisiä mun elämässä. Kukaan muu ei voi ymmärtää meidän välistä yhteyttä. Ollaan nimittäin menty läpi niin syvästä mudasta ja niin pahoista virheistä... :)

  Eli todellakin on mahdollista olla ystäviä, vaikka toinen alkaiskin seurustella. Pieni tauko sillon saattaa tulla ja ystävyys jäädä vähäks aikaa tauolle, mutta kyllä vankka ystävyys sen kestää!

  Monista paikoista oon lukenut, että sitten tietää olevansa exästä yli, kun osaa oikeasti ja aidosti olla iloinen toisen uudesta seurustelukumppanista (ilman minkäänlaista mustasukkasuutta). En tiiä tuunko koskaan pääsemään ihan tohon pisteeseen, mutta helpommaks se on muuttunu ja on tosi helpottavaa myös kun voi puhua toiselle kaikista omista miesjutuistakin. :D Mun mielestä on myös upeeta, että tuo mies luottaa muhun niin paljon, että se pystyy kertomaan mulle sen parisuhteessa tapahtuvista jutuista ja siis ihan kaikesta muustakin!

  VastaaPoista
 20. Anonyymi4/03/2013

  Mä ja mun poikaystävä erottiin n. 1 vuoden seukkaamisen jälkee. Eka se tuntu iha hirveelle että ei enää pystyny halata tai vaa käpertyy viekkuu kun siltä tuntu. Kukaan ei ollu siellä kun oikeesti ois tarvinnu. Tää mun exä ei pystyny käsittää että ei enää oltu yhessä ja oli tosi jäinen mua kohtaan, vaikka toivoin et oltais voitu jatkaa kavereina. No, mutta kuitenkin, parin kuukauden jälkee alko taas juttu luistaa ja hän on yks mun parhaista kavereista nykyään. Hän käy täällä aina silloin tällöin ja puhutaa puhelimes tuntikausii. Joten ei kannata yleistää että ei eron jälkeen pystyisi olemaan kavereita. Mun mielestä ainaki tuntuu tosi hyvälle kun ei tartte vältellä tai vihata sitä toista..:)

  VastaaPoista
 21. Anonyymi4/04/2013

  itsellä ei ole kokemusta oman exän kanssa kaveeraamisesta mutta tämän hetkinen poikaystävä on suht hyvä kaveri entisen exänsä kanssa. tyttöystävän näkökulmasta se ei ollut suhteen alussa kovin kiva ajatus että viettivät aikaa yhdessä, koska osaan olla mustasukkainen. mutta nyt minusta on kiva, että poikaystävä voi olla exänsä kaveri.
  pointti oli varmaan siinä, että ainaki seurustelun alkuaikana kannattaa ehkä ystävyyssuhde pitää jonkun aikaa vähän toisella sijalla, kyllä kaveruus sen kestää ja kaverin pitäisi myös ymmärtää. sitten kun aikaa on mennyt ja suhteessa vähän päästy normaaliin elämään niin sitten voi taas kaverisuhdekki normalisoitua. mutta en itse ainakaan hirveen hyvällä katsoisi, poikaystävä viettäisi exänsä luona öitä ja puhuisi pitkiä puheluita.

  VastaaPoista
 22. Anonyymi4/05/2013

  ihana postaus! ihanaa kun kirjotat rohkeesti sun kokemuksista!!! harva ei varmaan pystyisi kirjoittaa niin kauniisti kuin sinä ensirakkaudesta ja siitä että olet eksäsi kanssa nii hyvä ystävä! itse en ole koskaan rakkastunen ja en ole kovin helposti ihastuvaa/ rakastuvaa tyyppiä :D

  VastaaPoista
 23. Anonyymi4/05/2013

  Aluksi sovittiin, että oltaisiin kavereita. Mä olin kuitenkin se, joka oli suhteen päättänyt, ja kokoajan tuntui kuin toinen odottaisi koska palataan yhteen. Sanoin suoraan, ettei meistä tule enää ikinä mitään, ja siitä pikkuhiljaa välit kiristyivät niin, ettemme enää olleet puheväleissä. Nykyään moikataan jos nähdään, mutta ei mitään sen suurempaa. Joskus harmittaa, ettei voi kysyä kuulumisia henkilöltä, joka oli lähes 1,5 vuotta elämäni tärkein. Näin ne asiat vaan menevät, ja life goes on.

  VastaaPoista
 24. Anonyymi4/05/2013

  Mä erosin mun poikaystävästä ja me pyöritään aika paljon samoissa piireissä ja näin sitä eron jälkeen lähes joka viikko. En oikeen tienny miten suhtautuisin häneen ja aloin välttelemään, huomasin jossain vaiheessa että myös hän vältteli mua. Kesti jonkun aikaa toipua erosta. Nyt siitä erosta on jo 2 vuotta ja pyöritään siis samoissa piireissä edelleen. Syksyllä puhuin sen kanssa ensimmäistä kertaa kunnolla ja oon siita todella ilonen, että oon saanu sen ainakin osittain takaisin mun elämään. Mun mielestä voi ihan hyvin olla eksän kanssa kaveri ja ainakin musta tuntuu. Siihen pitää vain totutella, että se henkilö on kaveri eikä enää poikaystävä. :)

  VastaaPoista
 25. Lyhyesti;Eron jälkeen oltiin pari kk harvemmin tekemisissä ja sitten kesäloman jälkeen selvisi että ko. henkilö tulee samaan lukioon samalle luokalle.
  Alku oli hankalaa, tai ainakin ko. tyypin puolelta sain kestää ekan syksyn aikamoista vittuilua. Itse siis puoli vuotta eron jälkeen aloin seurustelemaan nykyisen poikaystävän kanssa.

  Nyt kuitenkin asiat on puhuttu ja selvitelty ja ollaan hyviä kavereita ja tehdään aika paljolti samoja juttuja kun tossa postauksessa on lueteltu, paitsi me kyllä puhutaan aika paljon toistemme mies- ja nais-asioista :D

  VastaaPoista
 26. Anonyymi4/07/2013

  Wow must on tosi hienoo, että ihmiset pystyy olee ystäviä eroomisen jälkeen. Itse seurustelin pari vuotta sitten aika pitkään ja erottiin sitten aika riitaisissa merkeissä. Ei puhuttu tai moikattu toisiamme eron jälkeen, kunnes sitten itse tein alotteen ja nähdessämme moikkasin. Ilokseni sain tervehdyksen takaisin ja sen jälkeen ollaankin jutusteltu muutamaan otteeseen, mutta vain facebookin välityksellä. Ei meistä varmaan enää koskaan ystäviä tule, mutta on kiva olla väleissä kun voidaan ihan reilusti edes tervehtiä toisiamme:--)

  VastaaPoista
 27. Anonyymi4/08/2013

  Silloin kun erottiin exän kanssa, niin meni jonkun aikaa ennen kuin itse pystyin olemaan hänen lähettyvillään. Asiaa ei yhtään helpottanut se, että meillä oli yhteiset kaverit, joten aina kun sain kuulla että exäni on tulossa paikalle tiettyyn kellon aikaan niin tiesin, että nyt on mun aikani lähteä kotiin. Puolen vuoden sisään tilanne kuitenkin kehittyi siihen, että meistä tuli kavereita: hänellä oli uus tyttöystävä ja mulla uus poikaystävä. Enää ei kuitenkaan nähdä niin paljoa, sillä hänellä on aivan uusi kaveripiiri eikä hän pidä oikein enää minkäänlaista yhteyttä muhun saati näihin vanhoihin ystäviinkään (jotka ovat mun parhaimpia kavereita edelleen).

  Ja ihan ensimmäisen poikaystävän kanssa yritettiin olla eron jälkeen ystäviä, mutta siitä ei tullut mitään, sillä tyyppi oli edelleen suhteellisen ihastunut muhun ja sen vuoksi aina ostamassa lahjoja, lääppimässä ja aiheuttamassa turhaa mustasukkasuusdraamaa. Päätin sitten katkaista välit kokonaan, ihan molempien mielenterveyden kannalta :D

  Monenlaista ratkaisua on erilaisten ihmisten kanssa tullu :)

  VastaaPoista
 28. Kun erottiin eksän kanssa, sovittiin, että ollaan kavereita. No, eipä siitä kyllä mitään tullut sitten lopulta. Nyt erosta on reilu vuosi ja vain pari kertaa ollaan sen jälkeen juteltu ja nekin tosi jäisesti.

  Löysin sun blogin vähän aikaa sitten ja tykästyin tähän kyllä todella! Uuden lukijan sait :)

  VastaaPoista
 29. Erottiin kaks vuotta sitten tammikuussa, ja oltiin käytännössä kaikessa toistemme ekoja. Kesti se suhde sen melkein 7kk. Rupesin ite seurustelemaan parin kuukauden päästä, poika seuraavana talvena, koska pelkäsi suhteidensa kaatuvan samaan kuin meillä; siihen, ettei hänellä ollut aikaa.
  Sovittiin kun erottiin, ettei olla vähään aikaan tekemisissä. Sitä kesti melkein vuoden, koska kumpikin oli niin katkera erosta edelleen.
  Tilanne nyt? Ruvettiin juttelemaan vuosi sitten ja puhuttiin parisuhdeongelmista jne., nyt jutellaan lähinnä joka päivä ja ihan mistä vaan. Nähdään harvoin kasvokkain, mutta elektroniikka helpottaa elämää huomattavasti! Viimeksi tänään istuttiin se 2h mäkkärissä :) Seurustelen itse tällä hetkellä toisen kanssa, mutta mistä sitä ikinä tietää mitä elämä tuo tullessaan...

  VastaaPoista