lauantai 22. joulukuuta 2012

Vanhoja kuvia ja juttuu kiusaamisesta

dolll
blo1
blo2
ops

Haidi täällä hei! Mua on suututtanut tänään vähän, ja miksi? No kiusaaminen on ollut suuttumisen syynä. Itse en ole kiusattu. Täällä blogissa sitä nyt välillä saa niitä ilkeitä kommentteja anonyymeiltä, mutta eipä ne mua mitenkään lannista. Turhaa touhua niiden kommenttien kirjotteleminen.

Yläasteella olin se kaikista vaaleahiuksisin, joka tykkäs korkkareista ja tykkäs meikata. Mikä sitten olin? No pissis tietenkin. Vanhemmat oppilaat ne katto kieroon ja yks aina huus pissis kun mun ohi käveli. Sen kummemmin en muista että mua olis kiusattu. Mutta kun asuu saman katon alla vähän nuoremman tytön kanssa, niin saa kuulla noita kiusaamisjuttuja. Ähh, te tiedätte sen yläasteiän, kun kiusaamista on paljon. Muistattehan? 

Kiusaaminen on paha juttu, ja mua suututtaa se. Kaikki tietää miten vakaviin juttuihin se voi johtaa. Toivon niin, että kiusaajat kasvaa pois kiusaamisesta. Niinhän se taitaa olla, että yläasteella kiusaaminen on yleisintä, mutta omasta kokemuksesta voin sanoa että kyllä sitä paljon vanhemmatkin harrastaa.
Viime kesänä mun kesätyöpaikalla oli työpaikkakiusaamista. Päälle 40 vuotiaat naiset siellä juoruili ja puhu toisista työntekijöistä pahaa kahvipöydässä. Itse jouduin kans kohteeksi. Huhhu. Mä puutuin siihen asiaan kyllä heti. Ihmetyttää että minkäköhänlainen meno siellä on nykyään. Kokemuksia työpaikkakiusaamisesta teillä?

14 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia !! sulla on tosi hyviä mielipiteitä ja kirjotuksia tälläsistä hyvistä asioista ! ja olet tosi esimerkillinen !!(: hienoa! ihailen sua !(:

  VastaaPoista
 2. Mun faijaa on työpaikkakiusattu, koska se oli ainoo joka olis myöntyny työnantajan tarjoomaan sopimukseen (jossa ei muiden mukaan ollu tarpeeksi suuri korotus työtunneilta), sekä ainoo joka ei laittanu nimeään 'adressiin' jossa kieltäyty ylitöistä. Lähinnä rahastahan tuolla työnantaja vs. työntekijät välillä kiisteltiin, ja meillä taas on rahat vähän tiukalla, ni ei pare nirsoilla. Tosiaan sitä siitä piikiteltii ja syrjittii, mut tilanne tasaantu nopeesti ku isompi herra vähä jutteli.
  Mutsista kans mahollisesti puhutaan sen töissä pahaa, mitä mä oon ymmärtäny, koska siellä nyt on kaikennäköstä porukkaa. Paljon on saanu kuulla muilta työntekijöiltä miten muut kommentoivat toista. Ja suoraan mutsilleki on vittuiltu ja haukuttu, toinen tosin niistä on mieleltään muutenki vähän epävakaa..
  Mutetnii ja koulukiusaamisest vois puhua hamaan tappiin asti, mut lähinnä halusin nimenomaan työpaikkakiusaamisen tuoda eisin, niinko hienosti oot postannu c8 Liian vähän ajatellaan, että 20+ työssäkäyvät ihmisetkin sortuu kiusaamiseen, ja itteki yllätyin oikeesti kun kuulin faijan jutusta, koska valtaosa työntkijöistä on sitä 40+ ikästä miesväestöö. Mun mielestä tästäki pitäs puhuu yhtä paljon ku koulukiusaamisesta, ja uskaltautuu puhuu, ja tuoda esille jos semmosta huomaa. Aikuisilla vaan enemmän piilotellaan, oisko se sitä että se on noloo jos kiusataan, ku ollaa kumminki jo vanhempia? Toisten työkavereitten silmissä voi saada vasikan ja pelkurin nimen, saati sitten jos työntekijät puolustautuvat klassisella 'Etkö sä vitsejä ymmärrä?' -lausahduksella.
  Oho tulipa pitkä, ja ois vieläki paljo asiaa.. Mut ihanaa ku otit asian esiin! 8D

  VastaaPoista
 3. Ei oo kokemuksia työpaikkakiusaamisesta, mutta koulukiusaamisesta kyllä 5-6 luokan ja koko yläasteen ajalta. Olin aina se luokan rumin hiiri, jolla on omituiset hiukset :D Itsetunto mulla oli silloin ihan törkeän huono, ja sen takia mua haukuttiin myös nössöksi (=olin hirveän ujo vähän tuntemattomampien seurassa ) Nykyään oon onneksi ihan sujut itteni kanssa ja toi kiusaaminen ei ihme kyllä jättänyt muhun mitään pysyvämpiä jälkiä, vaikka muutaman tyypin mielestä olen vielä nykyäänkin huora koska mulla on punaset hiukset, käytän tekonahkahousuja ja tykkään meikata vahvasti :D Suutun aina ihan hirveästi jos kuulen että jotakuta kiusataan, kaikki eivät välttämättä pääse siitä niin helposti yli kuin minä.. Eivät välttämättä koskaan.

  VastaaPoista
 4. Ei varsinaista kiusaamista, mut viime kesänä olin myymäs vihanneksia semmosel varastol mist ne tuotteet kans lähtee torille ni nimesin sen yhen vuotta vanhemman jätkän siellä keisariks ku ihan sama mitä siltä kysy ni aina tuli naseva vastaus. Onks se niin vaikee sanoo pelkästään kyllä?! Onneks tää ei kohdistunu pelkästää muhun vaan myös kahtee muuhun työkaveriin jotka siellä kävi. Enhän mä siitä sitte välittäny, ignoorasin vaan enkä sanonu huomenta :DDD

  VastaaPoista
 5. Anonyymi12/22/2012

  ja ha blivi mobbad i skolan, det höll på ett halvt år och skolan gjorde nästan ingenting åt det! Eftersom jag nu går först på nian och det hände på sjuan så kan jag säga att det blir faktist mycket skada på en. Mitt självförtroende sjönk ner till noll, jag hade ingen respekt för mig själv. Jag försökte på alla sätt få dem att ta med mig i gruppen men de ingnorerade mig helt! Till slut orkade jag inte mer. Jag fick hjälp av skolans kurator och fick byta klass. Men jag har nog ändrats som person helt massor vet ju inte bara om det var en god eller dålig sak! Mitt självförtroende är inte just i topp och lite pågår det också sånt att de talas skit bakom min rygg!
  Ärligt talat så var det den värsta tiden i mitt liv!

  VastaaPoista
 6. Mua kiusattiin ala-asteella.. Paras kaveri alkoi puhuu mun seläntakaa ja sai kaikki muut siihen mukaan ja sitten alkoi huoran haukkuminen.. Menetin kaikki kaverit silloin. Mut pääsin siitä yli kun yläaste alkoi(: Vihaan kiusaamista yli kaiken. Eräs hyvä ystäväni menetti 3 hyvää ystävää kun heitä kiusattiin ja lyötiin jne.

  VastaaPoista
 7. Tiedän täysin miltä koulukiusaaminen tuntuu ! Itsehän siis vasta olen lukion aloittanut, joten kiusaamista näkee paljon. Muo on kanssa kiusattu nyt sieltä ekalta luokalta lähtien siksi koska olen lihava. On vaan niin järkyttävän vaikeeta koittaa mennä kouluun ja olla positiivinen kun saa aina muiden pahat olot. Oon huomannut että olen alkanu itekkin vastaa törkeesti, koska miksen minä sais kun muutkin saa? Se on tosin väärin ajateltu, mutta minne mä muuallekkaan omat pahat olot ja muiden pahat olot purkaan? Paska kiertämään vaan. Oon kuitenkin muttanut tapaani ja koitan unohtaa muiden haukkumiset, mut eipä se nyt niin helppoo oo kun sanotaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää sun kommentti oli niin ihana, että oli pakko tsekata onko sulla omaa blogia. Ja kyllähän oli! Älä välitä muista, oot mun mielestä tosi nätti ja varmasti just hyvä sellasena ku oot:)

   Poista
 8. Miuta on ihan ihmetyttäyt siskon tapaus työpaikalla jossa 60 vuotias mummeli on koko ajan puhunut luikuria selän takana, katkonut toisten ompelukoneesta neuloja ja lankoja, nostanut raskaana olevan siskoni ateriat jääkaapista lämpimään, ja johtoportaan puutttuessa kiusaamiseen ei tämä suostunut vaihtamaan työpistettä eikä mitään. Ja poliisiasiakaan ei pelännyt, ja tuloksena työpaikka maksaa yli vuoden sairaslomia, luultavasti iso tikki työpaikalle kun ylimääräistä maksaavat ja työt jumissa kokonaan, koska kaikki on nyt sen 60 vuotiaan niskoilla. Toivon tosissani että se on nyt tyytyväinen tehdessään samat kahden hengen työt yksin. Jotkut ei vaan koskaan kasva aikuiseks.

  VastaaPoista
 9. Mulla ei onneksi oo juurikaan kokemusta kiusaamisesta. Mitä nyt jotain yläastesyrjimistä sain osakseni hiukan, mutta nyt se tuntuu vähän tyhmältä :D On kyllä typerää, kuinka paljon yläasteella tapahtuu kiusaamista.

  VastaaPoista
 10. ei niinkään työpaikkakiusaamista mutta semmosta tahallista vittuilua yhdeltä työntekijältä kun koki olevansa jotenkin parempikun on mua vanhempi ja oon paikan junnu... Eniten ärsyttää se että tyyppi on ollu ihan yhtä pitkään siellä töissä kun minä, jotkut ei vaan osaa ajatella mitä suustaan päästää ! Hyvää joulua sulle! :)
  Oon siis töissä Kalakaupalla :D

  VastaaPoista
 11. Mul ei oo kokemusta työpaikkakiusaamisesta, onneksi, mutta ala-asteella mut jätettiin kaveriporukan ulkopuolelle ja alettiin kiusaamaan ihan vaan sen takia, että halusin välillä nähdä muitakin kavereita kuin sitä kaveriporukkaa :/ Kyllä tuokin jätti jälkensä, vaikkakin toisaalta oon jo päässyt koko jutusta yli :)

  Mun blogissa olis sulle mukava haaste, toivottavasti jaksat toteuttaa sen :)
  http://truemoods.blogspot.fi/2012/12/8-faktan-haaste.html

  VastaaPoista
 12. En oo töissä vielä törmännyt kiusaamiseen enkä toivottavasti tuukkaan törmäämään! Oon ollu stockmannilla töissä ja siellä koko työilmapiiri on ollut tosi reilu ja ysyävällinen, ehkä muutenkin talon tapaan kuuluen! Koulussa mua kiusattiin jonkun verran, nimiteltiin ja sellaista. Nykyisin mulla on pitkät hiukset, rakastan korkkareita ja oon tosi naisellinen, mutta mussa on myös sellainen poikatyttöpuoli, joka näkyi varsinkin ala-asteella kun mulla oli vielä 5.luokalla sellainen 5cm mittainen poikatukka.. Voitte vaan kuvitella kuin paljoa riemua muut repivät siitä varsinkin tuon ikäisinä kun oltiin.. Oon kuitenkin aina ollut vahva persoona eikä ne niin älyttömästi hetkauttanut. Oon kuitenkin aivan järkyttynyt siitä kuin paljon kiusaamista oikeasti on ja kuinka viattomat nuoret joutuu sen uhreiksi :( Ja kun ei kaikki sellaisesta selviä ihan noin vain :(

  Upee kirjotus! Löysin nyt sun blogiin ekaa kertaa ja pakko kyllä sanoa, että vaikutat mahtavalta persoonalta! Jatka samaan malliin kaunotar!

  VastaaPoista
 13. Mua on ärsyttäny sama asia, kiusaaminen, itseänikin. Eniten kyllä nään punasta, kun vaan tuijotetaan ja supistaan koulun käytävillä, mutta ei sitten mitään päin naamaa uskalleta tulla sanomaan.

  http://guabk.blogspot.fi/

  VastaaPoista