maanantai 10. joulukuuta 2012

Minä ja alkoholi

a4 a1 id-a3
Kuvia hotellihuoneesta Haikon kartanosta. Käytiin äidin, pikkusiskon ja famun kanssa vähän rentoutumassa viikonloppuna.

Täytin juuri 18. Eli Haidi on varmaan usein nyt minimekossa tanssimassa ja vähän juomassa. Nääh, ei oikeestaan. Ainoa juomani on vesi. Miksi en juo alkoholia miltei ollenkaan?

Vihaan huonoa oloa yli kaiken, ja se mulle tulee alkoholista helposti. Ja taas rakastan herätä virkeänä uuteen päivään. En myöskään tykkää siitä tunteesta, jos en täysin hallitse omaa käytöstäni. En halua tehdä tai puhua asioita joita sitten myöhemmin kadun. Haluan olla oma itseni.
Ihmiset muuttuu alkoholista, ja se siinä on pelottavaa. Jotkut muuttuu hauskemmiksi, mutta jotkut sitten taas agressiivisiksi. Miten paljon tappeluita ja onnettomuuksia on tapahtunu just sen takia, kun ihmiset on ollut alkoholin vaikutuksessa, paljon.
Mutta ei mennä vakaviksi tässä. En mä siis kokonaan siitä alkoholista kieltäydy. Juon ehkä pari kertaa vuodessa vähän. Mutta joo,  kaikista rakkainta ja tärkeintä mulle on terveys ja treenaaminen. Ja ne on päällimmäiset syyt miksi mun alkoholinkäyttö on niin vähäinen.

Ja piste i:n päälle, no niiden drinkkien hinta! Olin ekaa kertaa baarissa pari viikkoa sitten ja ajattelin et kyllä mä nyt sitten drinkin juon. Enhän mä tietenkään tienny mitään juomien nimiä ja sanoin vaan että joku makea drinkki mulle. 9 euroo. Just.

En moralisoi tai mitenkään ihmettele jos juo, en todellakaan! Kaikki saa elää elämänsä just niinku haluaa :)
  
Haluan tietää!
Onko siellä ruudun toisella puolella tyyppejä, jotka ei juo?
Onko teiän valintoja kummasteltu ja ihmetelty?
Menettekö joskus baariin ihan juomatta pitämään hauskaa?
Ja varsinkin helsinkiläiset hoi! Mitkä ovat parhaimpia baareja keskustassa? Ja miksi? (En oo kertaakaan vielä sinne asti täältä porvoosta kerennyt juhlimaan, ja haluisin vähän tietää mihin kantsis mennä.)

P.s. Mies joka ei käytä alkoholia, on musta seksikäs.  

81 kommenttia:

 1. Mä juon myös tosi harvoin, oikeastaan melko samoista syistä kuin sinä :-D Siis en tiiä mitään kamalempaa, kun herätä aamulla ihan järkyttävään oloon.. Oikeesti. Ja tosiaan, kummasteltu on. Esim että oon ihan tissiposki ja nössö jne en juo.. Just joo :-D Mutta, toisesta sisään toisesta ulos! En haluu tuhalta rahojani kalliisiin drinkkeihin, kun mä kyllä osaan pitää hauskaa ilman viinaakin ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooo joskus on tultu herättyä siihen kamalaan oloon, joskus nuorempana ja tyhmempänä, ei enää ikinä:s Mikä nössö?! just järkevä:)Sama täällä:))

   Poista
 2. Anonyymi12/10/2012

  Moikka!
  En oo nyt melkein puolen vuoteen juonut kun ehkä yhden siiderin saunan jälkeen ja kaikki kummastelee että miten sä pystyt? Ei siinä mitään vaikeaa ole. En itse yksinkertaisesti pidä siitä inhottavasta päänsärystä ja kaikesta muusta mitä se alkoholin käyttö tuo. Treenaan myös ja alkoholi ei sovi elämäntapaani. Täytän 18v tammikussa ja saa nähdä, mutta tuskin mikään silloinkaan muuttuu. Sitä paitsi, odotan enemmän sitä tanssimista ja kaikkea muuta hauskaa! En sitä että pääsen vetämään lärvit joka ikinen viikonloppu! :D
  Kiva kuulla että joku muukin on samaa mieltä tästä alkoholin käytöstä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heei sinä!:) hyvä juttu:) joo ei todellakaan oo vaikeaa!:) Niimpä, sitä kuuluuki odottaa, ikä niitä lärvejä. Kiitos kommentista :>

   Poista
 3. Täällä on hyypiö, joka ei käytä alkoholia ollenkaan, ei tippaakaan. Tai, no, ehtoollisella kiskon tietysti viinit huiviin, mutta muuten totaalikieltäytyjä. En oo koskaan edes maistanut mitään, eikä tee mieli. Täysin oma valinta, jonka muutan jos tulee tarve. :)

  VastaaPoista
 4. Minä en juo. Tai no joskus, mutta hemmetin harvoin. Joskus sillon pari kolme vuotta sitten tuli juotua ihan humalaan asti monia kertoja, mutta sittemmin se on jäänyt.

  Syinä on lähestulkoon kaikki samat asiat kun sulla, lähinnä justiinsa se paha olo, hyi. Oon kirjottanu tästä myös blogiinkin. :) Paniikkihäiriö/krisyaaa -hakusanalla varmaan löytää jotain tietoa..:D

  Mun valintoja on kummasteltu että miten pystyn olee ilman. Oon paljon baareissa, mutten juo. Ihmiset ihmettelee et miten jaksan kattoa kännisiä ihmisiä. Ne ei mua haittaa :D Oon aina se joka on menossa tanssimaan ja pitämään hauskaa, en tarvii siihen alkoholia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käynpä kurkkaamassa!:) Hitsi kuulostaapa hyvältä!:)

   Poista
 5. ihan sairaan upeita noi kuvat muuten!

  VastaaPoista
 6. Toi on kyllä niin totta että se seuraavan päivän olo on se pahin! Vaikkei edes olisi mikään hirveä megadarra, niin silti tulee oltua aikalailla toimeton ja väsynyt. Harvemmin pystyy bilettämistä seuraavana päivänä mihinkään lenkille menemään. Ja keho vaan huutaa jotain pizzaa:-D Tosi terveellistä! Juominen on kyllä viime aikoina munkin kohdalla vähentynyt, vaikka periaatteessa iltaisin saattaiskin olla vähän fiilistä lähteä, mutta kun se vaan usein pilaa seuraavan päivän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep kroppa haluu jotain roskaruokaa että palautuu siitä juomisesta:/ Niimpä! Hyvä!:)

   Poista
 7. Oot ihan oikeassa, just viime viikonloppuna join taas kuukauden tauon jälkeen ja tein taas typeriä juttuja ja nyt kadun sitä ja koko viikkoni on mennyt pilalle sen takia.. Ajatuksissa pyörii vain että miksi. Ei juomisessa mitään, se vaan että siinä vaiheessa tuli tehtyä tyhmiä asioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh! Älä kummiskaa liikaa murehdi:( Jotain pahaakin tapahtunut?

   Poista
  2. No jotain pientä murehtimisen arvoista, mutta mä oon aina miettinyt liikaa kaikkea. Ehkä se tästä :) Mutta oli hyvä postaus!

   Poista
 8. Täältäkin löytyy yks, joka ei oo ikinä edes ollu kännissä!:) No okei, eihän mulla oo ikääkää, mutta tuun sellaselta pieneltä paikkakunnalta, jossa biletetään vähintään joka toinen viikonloppu ja kaikki muut mun ikäset juo:Dd Just tein pari päivää sitte asiasta postauksenki, ja samalla kommentoin mun sinkkuuttani, vähä niinku sä täs joskus, haha:D:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä sinä!:) Minkä ikänen oot? Musta on hirveetä kun siinä 12 vuotiaana saatetaan jo alottaa. Toivon ettei mun pikkusisko ala.. Tietenki jossain vaiheessa tulee uteliaaks ja tällee, mut toivon niin ettei se ala mitään sekoilemaan... Voisinpas tulla kurkkaamaan!:))

   Poista
 9. hienoja kuvia jälleen kerran, tosiaan! itehän en juo, vaikka oonki maistunu - varmaan johtuu osittain siitäki, että oon vielä alaikänen. oon nyt kumminki pahimmassa iässä, joka paremmin tunnetaan teini-ikänä ja oon monista kotibileistä jo kieltäytynykki. onhan se porukasta jättäminenki koettu sen takia, kun osaan sanoa ei, mutta en kyllä kadu - eihän ne kaverit semmosia oo, jotka ei hyväksy porukkaan, jos ei juo! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon!:) Se että osaa sanoa EI on tosi hyvä asia! Mä kieltäydyin tupakasta koko ylä asteen aikana kun sitä niin yritettiin tyrkyttää. Mut hyvä sinä:) Ja joo ei todellakaan oo kavereita sellaset, ei todellakaan.

   Poista
  2. Anonyymi12/11/2012

   Mut hei huom sinä annadele, on tositosi hienoo et osaat kieltäytyy kotibileistä mut ota se asia huomioon et ei sun tarvitse valita sun kavereiden ja alkoholin väliltä! Mä en juonut pisaraakaan ennen kun täytin 18, mutta silti kävin bileissä ja pidin hauskaa -selvinpäin! :)

   Poista
 10. mä en juo:) ja oonhan mä vast 15 v et ei hirveen moni mun ikänen muutenkaan juo, mut sit ku mä täytän 18 nii tuskin mä sillonkaan alan juomaan, koska musta alkoholi haisee ihan hirveelle, nii pystyn vaan kuvittelee sit sen maun:D!! lisäks oon syvimmältäni sellane hiljanen hiihtäjä etten jaksa oikeen bilettää ja rellastaa, ja kyllähän mun uskonvakaumuski tähän vaikuttaa:) se on nii sääli ku joillain ei näytä olevan yhtään hauskaa ellei niil oo mukana ees vähä alkoholii! ihan ku se alkoholi tekis ain kaiken hauskaks.. koska niinku sä sanoit et jotkuhan tullee alkoholista just päin vastoin hirveen agressiiviseks, nii sit voi tapahtuu vaik mitä:/!
  ps oon samaa mieltä tost miesjutusta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha joo niin haisee. Ja hyvä juttu!:) Mä oon kans aika hiljanen hiihtäjä, ainaki välillä :) Niin, totta toi. Jotkut ei osaa pitää hauskaa ilman sitä :/ Hihi ;)

   Poista
 11. mulla on alkoholin käyttö vähentyny viime kuukausina ihan hurjasti ja se on ihan mieletöntä. kaikki lähti siitä kun pidin kuukauden paussin ja sen jälkeen se ei yleisesti ottaen oo enää napostellu yhtä paljon kuin ennen. vihaan krapulaa, juominen maksaa tosiaan vitusti ja kaikenlisäks siinä on pirusti turhii kaloreita. en tosiaan oo absolutistiksi ruvennut, mut kivointa tässä on se, ettei juomattomuus tunnu enää yhtään missään eikä känniä oo ikävä. muutenki säälittäviä semmoset tyypit ketkä valittelee kokoajan omaa painoaan ja mun tekis mieli sanoa, et mitäs dokaat joka viikonloppu... :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvält:) Jooooo totta toi... Lihottaahan ne aikalailla..

   Poista
 12. Kannattaa chekkaa Fredan Tivoli ! Ite viettelen siellä aikaa melkeinpä joka kerta ku baarin ovet on vaa avoinna, ihan vaa vaikka se kokis kädessä, hyvää musiikkia ja ihmisä laidasta laitaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep oon miettiny tota paikkaa! Kiitos vinkist Rosa:) Mites muute ikäraja? Jostain kuulin et 19

   Poista
 13. ite en juo. ite oon ollu vaan kaks kertaa humalassa ja toisella kerralla halailinkin sitten posliinijumalaa... mua ei oo ikinä kiinnostanu alkoholi, ei edes tollon kasilla ku join. halusin vaa kokeilla ja olis kyl kannattanu jättää kokonaan kokeilematta.
  mut syy siihen miks en juo, on se, etten mä saa alas mitää. kerran kummisetä anto mulle, mun siskolle ja lapsellensa yhden ginin, join sen 1/3 siitä, meinasin laattaa. mä en vaan saa alas sitä. en kyllä varmaa jois siltikää vaikka alas saisinkin.
  joo, onhan jotkut ihmetelleet et miks en juo ja näin. monesti tarjoilee hörppyy mut mä vaan sanon että ei en mä haluu ja sit ne kattoo taas huuli pyöreenä et miks sä et maista, tää on hyvää! voihan se olla hyvää, sen hetken. en haluu kokee aamuisin sitä krapulaa, kamalaa päänsärkyy ja oksetusta. ei oo mun juttuni.
  elikkä mun viimesestä kännireissusta on sellane, totaaah vajaat kolme vuotta. sen jälkee oon sillon tällön ottanu jotain, pari kolme hörppyy kuudessa kuukaudessa. mä poltin, sen juomattomuuden vastapainoks, mutta kesän alussa lopetin. sekin oli vaa tapa. "muutki polttaa ni munki pitää polttaa". onneks tajusin lopettaa, nyt ei kiinnosta pätkääkään.
  kyl mä silti oon mukana tosi useesti ku kaverit juo ja näin. viimeksi ku olin kaverilla, istuin siinä sängyllä ja olin viltin alla, koska mul oli kylmä ja ni yks jätkä tuli sanoo et mä oon tylsä.. se ei ollu kertakaa puhunu mun kanssa ja tulee sanoo mua tylsäks. sit ku sanoin sille siinä et joo mä en juo, ni ei meinannu uskoo. tuputti mulle koko ajan siin jotain kaljaa ja jouduin useemmin ku kolme kertaa selostaa jokaselle ihmiselle et miks en juo tai en halua juoda.
  ohhoh ku tuli pitkä juttu :D mut kumminkin, en juo ja olen ylpeä siitä !

  VastaaPoista
 14. Anonyymi12/10/2012

  Hei! Niin noista Helsingin baareista parhaiksi sanoisin
  Jos haluaa tanssia:
  Tivoli (mutta melko paljon juuri sellaista "teinimenoa" :)

  Aikuisempaa menoa: Vatican

  Oma suosikkini: DTM (melko halpa verrattuna muihin varsinkin häppäri ja rento meno :))

  Kannattaa ainakin jossain noista vierailla!

  VastaaPoista
 15. Mä en juurikaan juo. Olen tämän pian kahden vuoden aikana mitä olen ollut täysi-ikäinen, käynyt baarissakin vain kuusi kertaa. Ei ole ihmetelty, paitsi niiltä jatkuvasti ryyppääviltä joille alkoholi tuntuu olevan jopa riippuvaisuus. En mene baariin juomatta, turha maksaa edes sisään jos ei mene juomaan. Kotona voi viettää sitten alkoholittomia iltoja. Mulla se ei ole siitä että käytös muuttuisi tai pelkäisin tai mitään, osaan hallita juomistani ja käytöstäni, juoda sopivasti ym. Toki olen myös vetänyt perseet, lähes jokainen kokee sen ja mielestäni siinä oppii omat rajansa kun kerran vetää kunnolla sekaisin. Juhannuksena menetin ensimmäistä kertaa muistini ja sen jälkeen en ole juonut. Koska ei vain kiinnosta, alkoholi ei yksinkertaisesti kiinnosta. Sitä se on ollut aina, juon yleensä uutena vuotena, synttäreillä, vappuna, juhannuksena ja joskus harvoin illanvietoissa. 2011 kesänä tuli juotua lähes joka viikonloppu, mutta se olikin poikkeuksellisen alkoholipitoinen kesä. Sen jälkeen se on ollut taas todella vähäistä. Seuraavan kerran ajattelin juoda 20v-synttäreilläni tammikuussa, jolloin on ollut puolen vuoden tauko alkoholiin.

  Tuli vähän tarinoitua :D Mutta niin, en ole absolutisti, minulla ei ole mitään alkoholia vastaan eikä muitakaan syitä, ainut syy on se ettei huvita tai kiinnosta :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai hei Minka!:) Oli kiva lukee tarinaas heh:) Ja sama täällä, ei vaan oikee kiinnosta. Mä taas kyllä oon ajatellut mennä baariin ihan siinä mielessä, että vaan tanssisin ja nauraisin ja juttelisin kivoja:) Mä taas en oo ihan varma tosta, että missä mun raja menee, enkä kyl haluu koittaakaan. Taitaa olla suht huono viinapää. Tost tuli mieleen.. kuka haluu kehua sillä että on hyvä viinapää... en tajuu:D Mut joo, kiitti kommentista :)

   Poista
  2. Halvemmakshan se tulee jos on huono viinapää haha :D Kyllähän se baariin meno ihan vaan tanssimaan vois olla kiva, mut sit menisin kyllä ihan tohon lähibaariin johon sisäänpääsy on 2,50e :D

   Poista
 16. Anonyymi12/10/2012

  Fredan Tivoli är bästa k18 baren i Hfors :) speciellt om man vill vara nykter och dansa för hela stället är fyllt med energi och dansande människor överallt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taackar!:) Tydligen e den bra fö du e den tredje som ha sagt den:)

   Poista
 17. Komppaan sua! Ihanaa tietää, et on muitaki samanlaisia :) En halua kans tuhlata päivääkään mihkää typerää krapulana ku sunnuntaina voi mennä vaikka salille tai lenkille :) Kotibileet parasta, vaikka sillonki juon illan aikana ehkä kaks breezeriä... Oon luonnostaan niin huumorintajunen, etten tartte mitää litkuja päästääkseni itteni valloillee. En myöskään haluu tehä mitää tyhmää, ni näin vältän suurimmiltaosin semmoset, vaikka eihän se kännikään mikään syy ole... Yks on kans se, et en tajua mite ihmiset saa vedettyä nii monta pulloo kurkusta alas yhen illan aikana :O Mutsi aina opetti ettei kannata juoda paljoo ettei tuu vessahätä ja se on varmaa jääny päälle. En myöskää tykkää muuta ku makeista ja niist tulee pidemmän päälle paha olo, nii tyydyn vähään :) Tsemppiä sulle ja hyvälle päätökselle!

  http://ruusukerotta.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuustakin on ihanaa kun täällä on samiksia!:) Jooo sama! Sunnuntai ja lauantaikin pitää olla molemmat ihania hyvänolon päiviä:> Haha etteituu vessahätä;D Kiitos kommentista ja tsemppiä kans sulle ihana :)

   Poista
 18. Anonyymi12/10/2012

  En juo, ja ei mulla ikääkään ole vielä mutamaan(3) kuukauteen mutta jotenkin just se et alkoholi muuttaa ihmistä pelottaa muakin! Mun kaveriporukka on aika suuri ja kaikki muut juo kyllä ja bilettävät ainakin joka toinen viikonloppu ja käyvät baarissa vaikka heillä ei ole se maaginen 18 kasassa, joka taas on minusta säälittävää(en olet astunut jalallani baarin enkä edes yrittänyt). Mulla on kanssa niitä kavereita jotka juo ittensä känniin koska heillä "ei voi olla hauskaa ilman", yleensä nauran aina niille ja kun he poteavat krapulaa seuravana päivänä nauran vielä enemän koska mulla on ollut hauskaa ilman alkoholia enkä mä herää huonovointisena kuin he.
  Kyllä jotkut aina kyselevät miksen juo, etenkin uudet tuttavat mutta kun selitän miksi niin useinmiten he arvostavat minua ja kehuvat. Yks mun tuttava, jonka tiedän juovan vain koska kaikki hänen ystävänsä juovat, sanoi kerran miten paljon hän pitää siitä että uskallan olla juomatta.
  Luultavasti tulen juomaan kun täytän 18 hyvällä oma tunnolla jos näin voi sano, koska tiedän sen olevan lailista, mutta en koskaan halua vetää övereitä, enkä luultavasti tule juomaan usein koska sen mitä olen maistanut joskus ei edes ollut minun maakuuni, vesi ja mehu on enemmän se mun juttu vain. Baariin tanssimaan mutta ei juomaan itteeni humalaan.

  Mulle on ihan sama jos mun kaverit juo ja sillai en minäkään moraliso tai mitään, mutta olen vain itse päättänyt että minä en ole se tyttö joka makaa sairaalassa mahatyhjenyksessä (?) lauantai aamuyöllä, kun sitäkin on tässä tapahtunut.
  Ja joo samaa mieltä tosta miesjutusta! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkään en edes yrittänyt päästä baariin ennen ku täytin. Tiiätkö miten ne sinne pääsee? Oi ootko koittanu puhuu ton kaverin kanssa joka juo sen takia vaan et kaverit juo :/ toi on aika paha..
   Kuulostaa tosi hyvältä:) Onnea sulle kans etukäteen :)

   Meilläpä on samanlaiset mielipiteet hihi;)

   Poista
 19. itse käyn melkein joka viikonloppu baarissa, mutta en edes muista milloin join siellä viimeksi :D rahaa menee miljoona kertaa vähemmän kun lähtee autolla, juo muutaman alkoholittoman drinkin jotka on yhtä hyviä ku alkoholilliset mutta puolet halvempia, pitää ihan yhtä hauskaa ku ne humalassa olevat kaverit siellä (ellei hauskempaa ku saa nauraa toisten toilailuille) ja hyvässä lykyssä saa kotiin lähtiessä muutaman euron ku kuskailee kavereita kotiin! itse tykkään käydä baareissa tapaamassa kavereita ja tanssimassa en juomassa. ihan rahan hukkaa ja pelkään kuollakseni että teen niin yleisellä paikalla humalassa jotain tosi tyhmää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vähä hyvä!:> Täähän kuulostaa superhyvältä! Oon joiltain kuullu et menny yli sata euroo ja reilusti ylikin siellä baarissa..huh

   Poista
 20. Täälläkin on yksi joka ei juo, mutta en voi sanoa olevani absolutistikaan. Jos olen porukassa, jossa ihmiset juovat, enkä ole autolla liikenteessä, saatan pyytää saada maistaa hauskan näköisiä drinkkejä yms. Ja todeta kuinka kamalia ne on. Alkoholin maku on siis suurin syy miksi en juo, enkä ole koskaan juonut. Ja pelkään myös krapulaa, vaikken koskaan sitä ole kokenut..
  Tykkään kuitenkin käydä ulkona (aloitin senkin vasta viime keväänä, vaikka täysi-ikäisenä ollaan jo tovi oltu), tykkään tavata uusia ihmisiä ja olla se ainoa joka muistaa kaiken illan tapahtumista :D Ja olen meidän pienessä kaveriporukassa ja mieheen nähden aina se innokkain lähtijä ! Ehkä johtuu siitä, että illat ovat miulle halpoja eikä seuraavana päivänä ole oloja ;D
  Ne kaverit jotka juo, yleensä kanssa kysyy miksi, ja koittava tyrkyttää miulle juomia. Mutta eniten niitä tuntuu kiinnostavan, miten jaksan känniääliöitä, helposti ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta taas se maku ei oo mikäänb hirveen paha. Tai nojaa riippuu tietenki miten vahvaa se on. Joku siideri voi maistuu ihan hyvällekki. Makua enemmän mua häiritsee se sokerin määrä niissä.hyihyi.
   Jei mäkin haluan tehdä noin niinku sinä:) Kiito kommentista!:))

   Poista
 21. Onko siellä ruudun toisella puolella tyyppejä, jotka ei juo?
  - En juo hirveen usein, muutaman kerran vuodessa "kunnon" kännit. Ei ole kivaa ja kaduttaa aina jälkeenpäin ja sit ollaan taas juomatta kauan. Juon yleensä sen muutaman juoman, baarissa 1-2 kappaletta kun tulee niin kuuma :(

  Onko teiän valintoja kummasteltu ja ihmetelty?
  On ihmetelty, et miten muka voi olla hauskaa olla selvinpäin baarissa, "siinähän ei ole mitään järkeä" :D! Mun mielestä on paljon hauksempaa kun ymmärtää mitä tapahtuu eikä hoipertele ja on muutenkin nätimmän näköinen selvinpäin.

  Menettekö joskus baariin ihan juomatta pitämään hauskaa?
  Kyllä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "siinähän ei ole mitään järkeä" :D! Justjooo :o Niimpä niimpä!:) Ja joo sitä menee naama jotenki oudoks ku juo.. tai sillee... Kiitti kommentista =)

   Poista
 22. Anonyymi12/10/2012

  Ite en oo koskaan ollu kännissä tai muutenkaan oikeastaan juonut. Joskus jonkun kaverin tyrkytettyä oon huikan ottanu, mutta se siitä. Asuin teini-iän sellasessa pikkukylässä, missä ei kauheesti tullu juhlittua. Nyt kun oon vähän vanhempi niin ei se pahemmin kiinnosta enää, kun meni se ns. kokeiluvaihe ohi, eikä sillon tullut juotua. Ne alkoholijuomat vieläpä mitä oon maistanu, on ollut tosi pahoja, oon niin nirso, en tykkää ees smoothieista, vaikka ne ei alkoholia ookaan.
  Aina ei joudu selittelemään, koska kaverit on siinä kunnossa, ettei ne huomaa. Sitten jos ne huomaa, niin sanon vaan ettei tee mieli. Joskus aikoinaan jos joku kysy että juonko, ni yritin kiertää sen, koska en kehdannut sanoa, etten juo. Nykyään ei kauheesti kiinnosta, mitä muut ajattelee, minunoahan on elämäni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oo hyvä juttu! Musta se on jo kehumisen aihe että ei oo ikinä! Niimpä, meiän elämät ja meiän valinnat :>

   Poista
 23. Tein äidin kanssa sopimuksen, että jos oon täysin päihteetön kunnes täytän 18 niin saan mojovan summan rahaa omaan käyttöön. Lupaus on pitänyt, eikä oo ees ollu vaikeeta. Usein viikonloppusin oon ollut melkeen ainoa ketä ei ota mitään, kun muut kaataa kuppia minkä ehtii. Enää muutama hassu kuukausi ja sitten mulla ois siihenkin oikeus, mutta en tiedä vielä aionko käyttää sitä vapautta.

  Ajattelen suunnilleen samalla tavalla kun säkin. Mutta vielä siihen lisäksi se, että niiltä ihmisiltä puuttuu jotain olennaista, ellei ne osaa enää pitää hauskaa ilman alkoholia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OOOO vähän hyvä sopimus!:))) Hitsi pitäs tehä tollanen mun pikkusiskolle kans! Jee hyvä ku kerroit, täytyy jutella äidin kans täst!:) Hyvä että on pitänyt!=) Ei sitä tartte käyttää. Onnea etukäteen!

   Poista
 24. Anonyymi12/10/2012

  Mä join siinä 16-17 vuotiaana vähän liikaakin, tuli vietettyä viikonloput kotipileissä humalassa, ja sain ihmissuhteeni todella solmuun. Löysin railakkaan 17-vuotiskesäni jälkeen unelmakumppanini, ja koska elämäni vakiintui, en halunnut alkoholin pilaavan mitään. Niimpä vähensin juomistani ja olin miltei kaksi vuotta lähes täysin ilman alkoholia, silloin tällöin tuli otettua siideri, mutta ehkä yhteensä alle kymmenen kertaa näiden kahden vuoden aikana. Erosin kumppanistani kesällä, mutta jaksoin pitää alkoholittoman linjan, nautin uusista kavereista ja elämästäni sinkkuna pitkästä aikaa. Nyt kuitenkin tuli viikonloppu, jolloin suuntasin kotibileisiin, ja päätin kerrankin juoda. Ilta päättyi erittäin ikävästi, sillä erehdyin käyttämään täysin tavoistani poiketen huumeita. Mulla ei oo mitään muistikuvaa, miten tilanteeseen päädyin, mutta seuraavat kaks päivää mun sydän tykytti niin, että varsinkin ne huumeet jää tähän paikkaan, ja alkoholikin taitaa unohtua kokonaan.

  Mielestäni on ihailtavaa, kun ihmiset huolehtivat terveydestään ja eivät juo vain ns. seuran painostuksesta. Sinäkin olet siinä iässä, että alkoholi maistuu varmasti monelle kaverille. Ja vielä tosta sinkkuudesta mistä teit aiemmin postausta, mä uskon että rakkaus tulee kun on tullakseen. Kyllä sen sitten huomaa, kun palaset loksahtaa kohdalleen jonkun onnekkaan kanssa;) Ihanaa joulua sulle ja tsemppiä vielä viimeisille kouluviikoille!

  VastaaPoista
 25. Anonyymi12/10/2012

  hei kiitos ihan hurjasti tästä postauksesta! C:
  Arvostan sitä ja sua suuresti!

  VastaaPoista
 26. Anonyymi12/10/2012

  Oon 14v ( kohta 15 ) tyttö, joka ei juo. En oo koskaan juonut, en edes maistanut, joten siitä saan kuulla monilta. " Miks et oo juonu " "Kyllä sun pitää juoda!"
  Siis mitähän vittua, miks mun pitäis juoda, jos ei vaan kiinnosta? Oon kyllä sanonu niille että en juo koska ei kiinnosta, mutta ne ei vaan tunnu ymmärtävän.
  Voin pitää hauskaa ilman, että juon, ja se riittää mulle.
  Onneks parhaimmat kaverit ei juo, joten niiltä ei tarvi kuulla tästä :)

  VastaaPoista
 27. Täällä ilmottautuu yksi 23v alkoholikieltäytyjä. Ja kyllä, sitä ihmetellään ihan jatkuvasti. Itse totean usein vain, että en käytä alkoholia tai muita päihteitä, that’s it. En ole autolla, en ole raskaana, en ole tipattomalla tai juomalakossa, en kuulu mihinkään uskonlahkoon, enkä ole lääkekuurilla. Vanhempani eivät ole absolutisteja, mutteivät myöskään alkoholisteja. Perheessäni, suvussani ja ystäväpiirissäni käytetään alkoholia ns. normaalisti. Minulla ei liity päihteisiin myöskään minkäänlaista traumaa elämäni varrelta. Minulla ei siis ole mitään oikeanlaista, hyväksyttävää syytä olla käyttämättä päihteitä.

  Miksi en juo? En juo, koska en näe siihen mitään tarvetta. Voi olla, että pikkukännissä olisin puheliaampi ja ulospäin suuntautuneempi, mutta miksi mun pitäisi olla jotain muuta kuin todellisuudessa olen? Enkö riitä tällaisena? Useimmat ihmiset ovat myös todella superrasittavia kännissä, en haluais, että kukaan mun tuttu joutuu katsomaan minua sellaisena. En juo myöskään siksi, että minusta on kiva muistaa kaikki edellisen illan tapahtumat ja keskustelut. Tavallaan musta on tosi epäkohteliasta, kun ihmiset ovat niin humalassa, etteivät muista illan kulkua ”oli meillä kai hauskaa, en kyllä muista mitään”. En juo myöskään siksi, että mun mielestä on ihanaa herätä jokaisena aamuna ilman morkkista, pääkipua ja pahaa oloa. Lisäksi kammoan oksentamista yli kaiken!! En tee sitä missään tilanteessa vapaaehtoisesti (viimeksi olen oksentanut 6-vuotiaana)!! Kaikkeen voi liittyä myös mun jonkinasteinen kontrollinhalu. Haluan, että langat on mun käsissä ja että tiedän mitä teen. Humalassa saattaisin tehdä tyhmiä juttuja, joita katuisin myöhemmin. Kaiken muun lisäksi en ymmärrä, miksi mun pitäisi juoda jotain, mikä maistuu mun mielestä pahalta. Juomattomuuteni takia maistan tietenkin alkoholin maun läpi kaikista ”limpparin makusista tyttöjen juomistakin”. En ole koskaan törmännyt alkoholijuomaan, joka olisi mielestäni oikeasti hyvää, ja se johtuu nimenomaan alkoholin mausta. Tosi monet drinkit yms. olisi itse asiassa mielestäni oikein hyviä ilman sitä viinaa…

  Oon pohtinut tätä asiaa tosi paljon itsekseni ja todennut, että en oikeasti keksi alkoholista mitään positiivisia syitä, siis omalla kohdallani. Yksi syy voisi olla sen puheliaisuutta lisäävä vaikutus, mutta kuten sanoin – toivon riittäväni tällaisena. Toinen mahdollinen syy voisi olla se, että alkoholijuomat maistuisivat ihan törkeän hyvälle. Ymmärrän hyvin sen, että monet juovat esimerkiksi viinejä nimenomaan sen maun takia.

  Voisinko joskus juoda? Ehkä. En tiedä. En usko. Mun on tosi vaikea kuvitella, että joskus joisin, edes yhtä lasillista. Tähänastisessa elämässä olen selvinnyt ilman tilanteita, joissa juomasta kieltäytyminen olisi todella epäkohteliasta. Jos sellainen tilanne eteeni tulisi, en oikein tiedä mitä tekisin. Voi olla, että mieluummin jopa valehtelisin olevani autolla tai lääkekuurilla (en ehkä sentään raskaana :D). Oon tässä asiassa ehkä vähän liiankin ehdoton…

  Muiden ihmisten alkoholin käyttöön suhtaudun toki rennommin, onhan se jokaisen oma asia. Yleensä mun kaverit on huppelissa jopa hauskoja, mutta olen mä heistä todella huolissanikin joskus ollut.

  VastaaPoista
 28. ahahahha toi loppulisäys :DD mulla kans vähentyny alkoholin käyttö ihan sikana just terveellisen elämäntavan ja treenin takia, hyvä niin :)

  VastaaPoista
 29. itse en juo ollenkaan, aiemmin saatoin kohteliaisuuttani juoda esim jossain hienommissa juhlissa. Mitään kunnon syytä mulla ei ole kuin että ei kiinnosta, parempaa käyttöä rahalle ja ajalle. Ja sun pointit oli myös samanlaisia, haluan herätä virkeäni ja muistaa mitä oon edellisenä iltana tehnyt.

  Yllättävän vähän on ihmetelty, olisin odottanut enemmän kummastelua. Hassua myös että moni jopa aika paljon juova tuntuu ymmärtävän. Silti kaikki ei kuitenkaan kohtele samanlailla kuin jotain henkilöä joka juo, esim. ei tule hirveesti baarikutsuja. Ite kyllä voisin useamminkin käydä baarissa, mutta toisaalta jos muut on ihan sekaisin niin ei sekään kivaa ole. :)

  Vaikutat tosi upeelta ja viisaalta ihmiseltä. Ja onnea hei!! :))

  VastaaPoista
 30. Jep löytyy kyllä täältäkin :-) itse myös juon ihan pari kertaa vuodessa ja todella vähän. En nää mitään hienoa siinä kun jotkut hihkuvat että jes kohta on viikonloppu, pääsee taas ryyppäämään.... Mikä järki oikeasti?? Just toi että sattuu niin paljon kaikkea ikävää kun se alkoholi sotketaan mukaan, ja se miten paljon se vie rahaa on ihan älytöntä. Ei mulla ainakaan olis edes rahaa juhlia viikottain:-D Ja sama homma mulla myös ton treenaamisen suhteen, nyt on niin hyvä treeni päällä että ei oikeen tee mieli pilata sitä rankkaa työtä sillä että ottaa viikonloppuna edes sen pari ja sitten rasvanpoltto pysähtyykin pariksi päivää ja palautuminen tyssää. Jos ei joku sitä ymmärrä niin ei ole mun vika, osaan pitää hauskaa selvinpäinkin! :-)

  VastaaPoista
 31. Mä en juo oikeestaan ollenkaan :) Oon nyt 19-vuotias, enkä oo koskaan elämässäni ollu humalassa, tai edes lähelläkään sitä. Suurin syy juomattomuuteeni on mun usko, mut en juo myöskään sen takia, että en oo nähny alkoholin tekevän kellekään mitään hyvää loppupeleissä. Plus en tykkää alkoholin mausta ollenkaan xD En oo esim. koskaan pystyny juomaan kuoharilasiakaan loppuun, eikä mun yo-juhlissakaan ollu alkoholillista alkumaljaa. :D
  En oo absolutisti, koska en halua antaa itselleni sellasta rajottavaa leimaa lähinnä sen takia, että jos joskus maistan jotain juomaa, muut ajattelis että absolutisti juo. En oo siis täyskieltäytyjä. Mulla ei oo koskaan ollu myöskään mitään teini-iän kapinavaihetta alkoholin suhteen, ja varmasti osittain sen takia mun vanhemmilla on ollu aina tosi hyvä luotto muhun ja meillä on hyvät välit ja sain kotona asuessani oikeestaan mennä ja tulla miten haluan, koska mun vanhemmat pysty luottaa muhun.
  Baareissa käyn tosi tosi harvoin, pystyn varmaan laskee mun baarikerrat kahden käden sormilla. Yleensä oon menny baariin joko kavereiden kanssa esim. vappuna tai koulujen loppuna tai jossain lukion bileissä, tai sitten nyt pk-seudulla asuessani oon käyny kattoo keikkoja. Mulla ei koskaan oo baarissa hyvä ja kotoinen olo (paitsi keikoilla), vaikka mun kaverit ei joiskaan paljoo. Tykkään tanssia ja näin, mut täytyy sanoo että on mulla siellä aika tylsää kun muut vaan juo, ja sitten kun porukka alkaa olla liian kännissä, tulee epämukava olo. Yleensä lähdenkin tosi aikasin jo kotiin :)
  Musta on tosi surullista että melkein kaikkiin juhliin ja juhlapyhiinkin kuuluu automaattisesti alkoholi, ja tuntuu ettei kaikki edes tiedä miten pitää hauskaa ilman sitä.

  VastaaPoista
 32. Sinäkin, niin minäkin :)

  Mulla on alkoholin käyttämättömyyten tasan samat syyt kuin sulla! Ehkä eniten pelkään sitä oman käytöksen hallitsemattomuutta, ja sitä että joutuu pulaan kännissä. Ja se vielä, että ajatuksin aamuisesta darrasta hirvittää, uusi päivä on aina ihana aloittaa virkeänä, niinkuin sanoitkin jo! :)

  VastaaPoista
 33. Oo, miten kiva postaus! Ite en myöskään juo kun muutaman lasillisen viiniä vuodessa. Mua ei vaan kiinnosta sellanen ._. Baareissakaan en oikeastaan käy. Oon kuullut paljon ihmetystä tästä, mutta miksi kaikkia pitäisi kiinnostaa?

  VastaaPoista
 34. En itse koskenut alkoholiin ennen kuin täytin 18 ihan vain siitä syystä, että moraalini ja herkästi kolkuttava omatuntoni eivät antaneet myöten. Eipä se erityisemmin minua kiinnostanutkaan, vaikka luokkatoverini aloittivat viikonloppukännäämisen jo ala-asteella. Kyllä sitä kummallisia katseita sai osakseen, mutta kaverit kyllä ymmärsivät ja tottuivat. Vaikka täytän kohta jo 20, juon edelleen hyvin harvoin, eikä minulla ole esimerkiksi koskaan ollut krapulaa. En vain näe humalatilassa mitään tavoittelemisen arvoista. Minulta lähtee ensimmäisenä tasapainoaisti ja tahdon mielummin pystyä kävelemään suoraan kuin juoda muiden tahdissa. Vedenjuojallakin voi olla ihan yhtä hauskaa, sen on itsestä kiinni. (:

  VastaaPoista
 35. Anonyymi12/11/2012

  Tehtiin joskus diili vanhempien kanssa et en juo ennen kuin täytän 18 niin ne maksaa mun ajokortin. Sit se sopimus vaan piti, enkä tosiaan koskenut, edes maistanut, alkoholia ennen kuin olin 18v. Sen jälkeen kun elämäntilanne silloin oli mitä oli, meni alkoholin käyttö vähän yli, kevyesti 2x viikossa, joskus jopa 3 kertaa viikossa kävin baareissa. Nyt oon saanut elämäni järjestykseen ja juon n. 1-2 krt/kk. Baareissa käyn paljon selvinpäin! Olen kuskina ja juhlin muuten vaan juomatta pisaraakaan. Toiset ihmettelee miten pystyn, mutta helpostihan se käy! Kivempi vaan kun tanssilattialla hallitsee muuvit paremmin kuin kännipäissään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyl tosi hyvä diili?:) oliks se sit sillee et ihan odotin että täytät ja pääset juomaan? Ja aijaa:( Mutta onneks on asiat nyt kunnossa:) Ja joo hehe toi on varmasti totta ;D Kiitti kommentista :)

   Poista
 36. En ole muuten ikinä maistanut. Miulle se on oikeestaan aikamoinen tabu. Ihmiset muuttu hirmuisen päällekäyviksi ja täysin erilaiseksi kuin ovat, ja sitten sitä tehdään semmoista mitä ei muuten varmasti tehdä. Ja harvalla tuntuu pysyvän oikeesti hyvin rajoissa alkoholin käyttö. :) Siulle nostan hattua kun sie et juo liikaa :) Nykyisin tuntuu olevan yhteiskunnallisesti hyväksyttyä että ihan ala-asteelta aletaan vetämään hirmuisiä kännejä. Ihana kun jotkut ihmiset uskaltaa olla ottamatta ♥:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihana sinä! kiitos kommentista!<3 ja joo toi on kyl ihan kauheeta miten ajoissa sitä voidaan alottaa. Ne 13vt luulee että se on tosi siistiä.. Ja sit seki on paha ku ei se vanhempien kuri aina auta.. Nuoret keksii kyl keinon millä ne juo:/ Itsekkin nuorempana keksin keinot ilman että äiti sai tietää...:s

   Poista
 37. Joo, terve. 21-vuotias mies joka ei ole ikinä maistanutkaan mitään alkoholipitoista, syy tähän oma isä.
  Tulee kyllä käytyä usein baarissa ja viihdynkin yleensä ihan hyvin, kunnes kello on noin 0200, sitten porukka alkaa olemaan niin humalassa, että alkaa vaan vituttamaan.
  Kukaan kaveri ei kyllä ole kovinkaan ihmetellyt valintaani, jotkut puolitutut saattaa vähän ihmetellä ja tyrkyttää juotavaa, saavat yleensä sitten jäädä ihan itekseen törpöttelemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve vain. Aijaa.. En oo varma mil tapaa se sun isä on saanut sut olemaan juomatta, mut ite tuli heti mieleen, että mulla siis on alkoholimisa kyl suvussa (en oo varma paljon tästä tänne viittii kirjottaa) ja se kyl kans on yks syy miks en juo. Saanu nähä tarpeeks.
   Hyvä juttu:) kiitti kommentista!

   Poista
 38. Käytän mielestäni kohtuullisesti alkoholia. Muiden ylimenevää örvellystä tuli katottua yhdessä vaiheessa liikaa, lähti maku omasta juomisesta. Saatan joskus kotona ollessa ottaa tyyliin saunassa siiderin tmv, mut ei pahemmin tuu mitään kotibileitä harrastettua :D joskus kavereiden kanssa baariin, mut eipähän niitäkään kertoja monia oo. Siellä kyllä tulee sitten otettua, mut missään kunnon kaatokännissä missä ei pysy pystys en oo ollu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sounds goood!:) Kaatokännissä oleminen olis musta todella noloa.. Kiitti kommentista:)

   Poista
 39. HEII! mä meentässä tutimaan kun väsyttää niin himpskatisti. En oo vastannut kaikkiin kommentteihin mutta kaikki olen lukenut ja oon tosi iloinen et on paljon teitä jotka ei myöskään juo:) Ja kiitos paljon kommeteista:) Ei kukaan varmaa tätä lue mut ehkä joku hehe:D Öitä<3

  VastaaPoista
 40. Anonyymi12/11/2012

  Musta on säälittävää ju alkoholittomuutta joutuu selitellä mut sitte jos et juo maitoa riittää vastaukseksi et en vaa tykkää. Itse en juo ja ei edes oikeesti kiinnosta. Käytän rahanu muuhun ja pidän hauskaa muuten!(:

  VastaaPoista
 41. Anonyymi12/12/2012

  Juon muutaman kerran vuodessa ja kohtuudella. Pelkään oksentamista joten pidän tiukat rajat ja sen takia en oo krapulaakaan koskaan kokenut. Menee vähemmän rahaa ja on oikeasti mukava ilta ja seuraava päivä, kun muistaa tasan mitä teki!

  VastaaPoista
 42. Anonyymi12/12/2012

  Mies joka ei käytä alkoholia, on musta seksikäs. samaa mieltä kanssasi !:) ihana kirjotus !

  VastaaPoista
 43. Anonyymi12/12/2012

  Ite täytän ens vuoden alussa 18 enkä oo kertaakaan kunnolla "juonut"!! Oon toki maistellu vähä mut kännissä en oo ollut KOSKAAN! Oon ittestäni tooosi ylpee, osaan tosiaan pitää hauskaa ilman viinaa, must se ei tosiaan oo HÄPEÄ! :) Tilanteissa missä muut juo ja mä en, kukaan ei ees tajuu että en oo juonu koska oon iha yhtä hullu ku muutki, välillä tuntuukin että osa ihmisistä saavuttaa mun "villiys-tason" vasta parin drinkin jälkeen! oon viel kaikenlisäks poika! Oon lukenu sun blogia aina sillon tällöin, oot musta tosi kaunis mutta tää "paljastus" susta saa sut vielä kauniimmaks ja mahtavemmaks tyypiks! Sun kaltasia on vähän täs maailmas! Pysy tollasena aina, kiitos! (:

  VastaaPoista
 44. Oon kyl ylpee siitä et jotkut on noinkin järkeviä ja osaa kieltäytyä alkoholista ja viihtyy paremmin selvinpäi. Mulla näin ei valitettavasti ole, koska ajattelen etten oo niin sosiaalinen jos en juo ja humalassa kaikki tuntuu hauskemmalta, mut se riippuu tietty ihmisestä:) musta helsingin parhaita baareja on ehottomasti tiger, mikä on kylläkin vaa sunnuntaisin k18, ja kaivohuone, mikä on suurimmaks osaks auki vaan kesäsin, ku siel on se terdekin. :) (niin ja noi yllämainitsemani baarit on myös kalleimpia, eli drinkit joo sen 9e... yök.)

  VastaaPoista
 45. Mä en kyllä ole vielä 18 mutta mä oon päättänyt etten juo. Ja no juohan moni mun kaveri jo nytten vaikkei ne oo täysikäisiä... Mutta mun syyt on ihan melkein samat kuin sulla ja kun oon seurannut mun isän juomisia (ei se kyllä kauhiasti juo mutta jonkun verran kuitenkin) niin oon vaan päättänyt etten koskaan edes halua maistaa. Mä en nimittäin ite koe että siitä ois minkäänlaista hyötyä, vaan haittaa.

  VastaaPoista
 46. Anonyymi12/13/2012

  Kiva ku postailet tämmösistäki jutuista!

  Mulle alkoholinkäyttö on ollu hyvinkin itsestäänselvää siitä asti ku täytin 18, ja sitä ennenkin juotiin kavereiden kanssa varmaan kerran kuukaudessa, kotipileissä ja aivan kännissä. Melkein ainahan sitä on humalassa kohti baaria lähtenyt ja suunnilleen joka viikonloppu sinne päätynytkin. Alkoholi ei oo koskaan kuitenkaan ollut ongelma, en juo siihen asti että sammun tai oksennan, en juo loiventavia krapulaan tai juo pakolla itseäni känniin.

  Elokuussa kuitenkin vähän häkellyin kun tajusin kalenteria selaillessa, etten kevään yo-juhlien jälkeen ollut nähnyt ainuttakaan selvää viikonloppua. Pientä kiljuntaa alkoi kuulua niin maksaraukan kuin rahapussinkin suunnalta ja päätin alkaa lakkoilemaan. Eniten kyllä painoi rahanmeno, ihan hirveetä kuin paljon saa rahaa kulumaan juomiseen, vaikka pääosin joisikin ennen baaria eikä niitä kympin shotteja ja drinksuja...

  Lakko ei tuottanut mitään ongelmaa, hengailin baarissa selvin päin ja pileissä kävin kääntymässä ilman kiliseviä kasseja. Viitisen viikkoa juomatta oltuani laskeskelin sen olevan pisin ajanjakso ilman alkoholia 18-vuotissynttäreideni jälkeen. Aivan uskomatonta, puolitoista vuotta ja ei edes kuukauden taukoa pilettämisestä.

  Lopetin lakon jossain välissä syksyä, mutta nyt juon vain ehkä kerran kuukaudessa. Opiskelijapileitä olisi ihan hirveästi koko ajan, eikä aina jaksa lähteä selvin päin valvomaan, joten otan sitten juomat matkaan.

  Itse en kokonaan juomisesta tule koskaan kieltäytymään, monet juomat ovat vain yksinkertaisesti hyvänmakuisia, enkä herkkujakaan itseltäni totaalisesti kiellä, joten miksi siis alkoholiakaan. Humalassa on välillä kiva olla, jos tietää mitä kohtuus tarkoittaa. Riippuu kyllä hyvin paljon ihmisestä, tykkääkö juoda vai ei. Joillekin voi olla aika kovakin paikka olla juomatta ja erottua sillä joukosta. Mun lakkoa ei kyllä sen kummemmin katottu kieroon, lähinnä tuli "oispa hyvä itelläki välillä..." -kommentteja. Ja ei, kaverini eivät ole paatuneita alkoholisteja vaikka se siltä saattaa kuulostaa :D

  -Lil

  VastaaPoista
 47. Anonyymi12/18/2012

  Heippa! Itse olen pian 15v tyttönen melko pieneltä paikkakunnalta ja meiän perheessä ei ole oikeastaan koskaan juotu, joten sieltä suunnalta ei ole tullut houkutusta ja lähimmistä ystävistäni ei myöskään kukaan juo. Pari kaveriani kuitenkin juo mutta hyväksi onnekseni täällä päin porukka aika hyvin tajuaa että ei on ei.
  Se on vain surullista, että tämä paikkakunta on tosiaankin niin pieni että pitää valita viikonloppuiltaisin tekemisiksi melkeinpä se juominen(siellä sais tavata ihmisiä paljon jne) tai nolife elämä tietokoneen ääressä :D Ei täällä kokoonnu mitään muita isompia porukoita ku nuo jotka juo. Ehkä pitäis itse kehitellä jotain muunlaista illanviettotapaa.. :p
  Alkoholia olen kylläkin maistanut, mutta en juo itseäni koskaan känniin koska porukoiden kanssa on vaan sovittu se että selvinpäin ollaan. Ja kaikki kyllä tietää kuinka vaikeaa se luottamus on saada takaisin...
  Niin ja vielä se, että on tosi surullista että ne jotka oli pienempinä ujoja jne nii nyt sitten juovat että voivat unohtaa edes hetkeksi ujoutensa ja ei osaa pitää enää ilman alkoholia hauskaa.....

  Mutta joo lopetan tämän stoorin tähän, vaikka voisin kirjoittaa vielä vaikka kuinka paljon lisää. Kaiken kaikkiaan kiva blogi joka ei ole ihan vain sitä pinnallista hömppää :) Kiitos tästä ja mahtavaa joulunodotusta!

  VastaaPoista
 48. Moro heidi. En juo, joka taas on arvokysymys. En juo koska oon uskossa, ja en nää juomises mitää hyvää. Se on vaa hetkellistä nautintoa. Mun päätöstä jotkut ihmettee. tai no moni ymmärtää. mut jotkut just kysyy ''mikset muka vois juoda vaik oot uskos?'' ja vastaus siihen on, että se on syntiä ja en haluu rikkoo mun Jumalaa vastaan.
  Oon välil bileis, enimmäksee moikkaa frendei ja näi mut en pidä paljo siit fiiliksest, voihan siel olla kivaa ja osaan todellaki bilettää ilma alkoholia!!!! Viimeviikol oli ''Holy hiphop night'' mis oli kaiki uskovaisia ja ne biletti ja tanssi siel ku mm. Immanuel (IMboys), Pastorit, Jage ja muut uskovaiset räp-artistit veti keikkkaa! mahtavaa mun mielesät ainaki!

  VastaaPoista
 49. Anonyymi1/02/2013

  Fyller 18 i november och har aldrig druckit mig full. Har typ bara smakat på cider och sånt. Dricker inte för att min pappa var en alkoholist och hittades i en gränd död pga alkohol. Min bästa väns mamma lider av skurmplever (levercirros)pga alkohol, cigaretter och droger. Har några vänner som dricker "för att det är så roligt och alla gör så"...
  Och jag vill hållas "ren". Man mår så mycket bättre utan allt det där!! :)

  VastaaPoista
 50. Täällä kommentoi 21-vuotias naisenalku, joka ei ole koskaan juonut, eikä näin ollen ollut humalassakaan. En ole täysi absolutisti: olen joitakin kertoja maistanut alkoholipitoisia juomia hörpyn verran ja todennut, että ne maistuvat hirveiltä. :D

  En juo, koska en vielä koskaan ole löytänyt hyvää syytä sille, miksi minun pitäisi juoda. Vastauksena monesti saa, että se on hauskaa. Mutta kun minulla on tuhat kertaa hauskempaa ilman sitä alkoholia? En minä sitä tarvitse hauskanpitoon. :) Juomattomuuteni on myös arvokysymys, olen uskovainen. Mutta se ei ole se perimmäinen syy vaan juurikin tuo ensin mainittu, että en ole nähnyt siinä mitään järkeä.

  Itse asiassa harjoittelujaksoni aikana (opiskelen sairaanhoitajaksi) löysin ensimmäisen hyvän syyn sille, miksi alkoholia käyttävien ystävien kanssa juhlituista viikonlopuista olisi ollut jotain hyötyä. :D Nimittäin olisi tottunut siihen ihmisten oksenteluun ja olisi tullut pideltyä oksentavien hiuksia poissa tieltä tms. Olen nimittäin huomannut heikoksi kohdakseni harjottelussa sen, että minun on erittäin vaikea olla tilanteessa jossa joku oksentaa.. :D

  VastaaPoista