maanantai 7. toukokuuta 2012

blogit, kiiltokuvia bloggaajien elämästä?

Hej:)
En oo postannu taas pitkään aikaan, ja syynä on ollut huono olo. Mulla ei tee mieli postata silloin, kun voin huonosti. En halua kirjoittaa tänne ikäviä ja liian yksityisiä asioita.
Onhan se vähän niin, että blogit ovat tavallaan kiiltokuvia bloggaajien elämästä. Ainakin yleisintä on se, että blogiin kirjoitellaan hyvistä asioista, eikä ehkä niitä ihan negatiivisimpia jaeta julkisesti. Kakkubloggaaja ei ehkä julkaise kuvaa palaneista leivoksista, esimerkiksi.
Muotiblogit ovat hyviä esimerkkejä näistä "kiiltokuvista" Näemme kuoren. Näemme kauniin tytön hienoissa vaatteissa, mutta mitä löytyy pinnan alta?
Mutta niin, muotiblogin kuuluukin käsitellä vaan sitä pintaa ja vaatteita. Ja suurin osa kaikista muistakin blogeista taitaa käsitellä pintaa. Niin se vaan on.
Oon täällä jakanut joitakin persoonallisimpia juttuja teidän kanssa, niin kuin esim se kuinka huonosti voin kun erosin mun ekasta poikaystävästä, ja kuinka oon tuntenu olevani tosi hukassa. Mutta muita kovin henkilökohtaisia en ole jakanut.
Onhan se ymmärrettävää, että esimerkiksi sairauksista ja muista ongelmista ei kirjoiteta julkisesti, varsinkin jos lukijoita on paljon, ja jos on tietoinen siitä että netissä kannattaa miettiä mitä kertoo. Jotkut bloggaajat pitävät yksityisyydestään niin lujaa kiinni, että eivät edes kerro nimeään.
 
DSC_6624


Vnkkii mulle jos tiedätte blogeja joissa kirjoittaja kirjoittaa avoimesti esimerkiksi masennuksestaan, väkivallasta jota on joutunut kokea, alkoholiongelmastaan ymsyms. Ja siis että kirjoittaja myös näyttää kasvonsa kuvissa. Onko tällaisia edes?


Joskus menee huonommin..inhimillistä..

Mutta tänään sää on ollut aurinkoinen ja samoin mun mieli. Good night!  ♥

38 kommenttia:

 1. Ihanasti puhuttu Heidi! Tekis mieli halata sua nyt ku oon niin samaa mieltä sun kanssas.. Mua oikeesti harmittaa ku ihmiset unohtaa netissä ku ne kattoo visuaalisesti kauniita kuvia ja ihmisiä, että ei nekää oo mitää täydellisiä; vaikka ne itse juuri pääpainoitteisesti puhusiki hyvistä asioista. On se suuri riski ja haavoittuvaisuuden pelko kertoa omista henkilökohtasista vaikeuksista tai pettymyksistä, jos blogia lukee vähääkin enemmän ihmisiä. Sä annat sillon ittestäs niin paljon.. Mut kunhan muistaa ite pysyä reaalisena ja tietää et ihmisiä, inhimillisiä me kaikki ollaan :) Toi kuva on muuten susta tosi kaunis! Kivaa kesän odotusta sulle ja koita jaksella ♥ Kyllä se elämä hymyilee, vaikka niitä poutapilviäki tulee aina vähän väliin...

  VastaaPoista
 2. Juuri tänään mietin aivan samaa asiaa, ja oli pakko kirjottaa blogiini ja avautua hieman omasta elämästäkin ja huonosta olosta..
  Jos kiinnostaa niin käy kurkkaa: http://lupsu.blogspot.com/

  VastaaPoista
 3. Anonyymi5/07/2012

  Yks lifestyleblogin heppatyttö pitäjä kirjottaa tosi avoimesti tunteistaan ja ongelmista mitä on käynyt läpi. esimerkkinä tämä http://laepinelamaa.blogspot.com/2012/02/paloja-menneisyydestani.html

  VastaaPoista
 4. Hei,
  kirjoitan kahta blogia.Toisessa on paljon kuvia elämästäni,toisessa kerron sairaudestani joka on liikaosa minua. Jos tahdot käydä kurkkimassa blogejani,niin luutavasti nimestä pääsee molempiin blogeihin:-)
  ps. Rakastan sun blogia!

  VastaaPoista
 5. Anonyymi5/07/2012

  Residence Blah! Ihana blogi, avoimesti kirjoittaja kertoo masennuksestaan ym. Muutenkin tutustumisen arvoinen jos et oo viel lueskellut :)

  VastaaPoista
 6. ihana postaus!! se on totta, että harvemmin kerrotaan aroista asioista avoimesti ja se on kyllä aivan ymmärrettävää. jos vähänkin suosittu bloggaaja sanoo jotakin "väärää" hyökkää anonyymit aika tehokkaasti kimppuun..... mul tulee anonyymeistä vähä korppikotkat mielee, jotka pyörii ympärillä ja iskee kiinni heti tilaisuuden salliessa ja repii suihinsa niin paljon kuin ehtii.
  ja toi sun kuva on aivan häikäisevä! miten onnistutkaan noin hyvin kuvissa<3 (haha tässäkin taitaa tulka sitä kiiltokuva efektiä :D kuka bloggaaja laittais blogiin jonku huonointen onnistuneista kuvista?)

  VastaaPoista
 7. Minä kerron avoimesti omassa blogissani, koska suurinosa lukijoistani on tuttujani. Sairastan masennusta, paniikkihäiriötä yms. ja olen menettänyt vuoden-puolentoista sisällä kaksi todella läheistä ihmistäni. Jos kiinnostaa, käy kurkkaamassa! Kirjoitan siis myös shoppailusta yms kaikesta, mutta viimeksi eilen kirjoitin postauksen kiusaamisesta ja haukkumisesta joka kohdistuu minuun blogin kautta ja moniin muihin.

  Ps. ihana blogi sinulla! :)

  http://lifeofkaroliina.blogspot.com/

  VastaaPoista
 8. Anonyymi5/08/2012

  Sä oot tosi kaunis :) Noista sun postauksista oon saanu motivaatiota laihuttamiseen, kiitos siitä. Mä tykkään iha sika paljo tästä sun blogista!

  VastaaPoista
 9. Tää on mahtava kirjotus kyllä ! Itse kirjoitan toisessa blogissani mm. menneestä syömishäiriöstäni, ahdistuksesta, masennuksesta ja muusta henkilökohtaisesta tunteesta. Toisessa blogissa taas enemmänkin vain kuvitan elämääni.

  VastaaPoista
 10. http://howdiditendupbeinglikethis.blogspot.com/

  tän löysin tässä blogeja selaillessani.. ei kai ne kaikki ihan pelkkää kiiltokuvaa oo.. liian paljon on kyllä niitä, mitkä on ihannekuvia..

  :)

  VastaaPoista
 11. Anonyymi5/08/2012

  tässä on ainakin yhen tytön blogi joka kirjoittaa masennuksesta avoimesti :-)

  http://desireforthefuture.blogspot.com/

  VastaaPoista
 12. Anonyymi5/08/2012

  http://princess-heui.blogspot.com/?zx=79efdb3d135c6cae tää tyyppi kertoo aika avoimesti elämästään, millon on mitäkin pölliny, millon vetäny huumeita (löytyy jossain vanhoissa postauksissa videotakin kun tää tytteli ja sen joku poikapuolinen kaveri on aika pöllyissä) ja naama kuvia myös löytyy hänestä itsestään!

  VastaaPoista
 13. mä kirjoitan ainaki mun terveydentilasta ja joskus kerron miltä musta tuntuu.... http://vanhastauudeksi.blogspot.com/

  VastaaPoista
 14. Yksi blogi jossa kirjoittaja kertoo avoimesti syömishäiriöistään:
  http://howdiditendupbeinglikethis.blogspot.com/
  Näkyy myös kuvissa, ja on tehnyt yhden videopostauksenkin.

  VastaaPoista
 15. Ompas nätti kuva :)

  VastaaPoista
 16. Oon miettiny tätä samaa. Välillä tekis itelläkin mieli kirjottaa pahasta olosta, mut jotenkin se sitten aina jää. Mielummin sitten puhuu ystävälle tai poikaystävälle eikä kerro kaikkea tuhansille tuntemattomille ihmisille. Välillä kuitenkin tekisi mieli näyttää, että minäkin olen ihminen jolla ei tosiaankaan ole kaikki täydellisesti eikä kenenkään pitäisi haluta elätä minun elämääni, koska ei se kauhean kummoinen kyllä ole.. Toivottavasti vielä joskus se olisi jotakin ihanan erikoista ja jännittävää. Jakselemisia sinne ja eiköhän meillä kaikilla vähäsen parane fiilis nyt kun kesä on ehkä viimein tuloillaan. <3

  VastaaPoista
 17. Anonyymi5/08/2012

  yks blogi ois.. rusettinilkassa.blogspot.com
  tykkään niin paljon sun blogista ootan ain immnol postauksii! Rakastan sun tyylii, ulkonäköö ja sitä mil taval kirjotat tätä blogii!! Oon kalunnu läpi sun kaikki vanhimmatki postaukset yhtä uudestaa ja uudestaa <3 oot paras!

  VastaaPoista
 18. Anonyymi5/09/2012

  http://cotton-dreams.blogspot.com/ Tässä ainakin tyttö kertoo todella avoimesti taistelustaan anoreksiaa vastaan. Ja ihan on kuvia itsestäänkin.

  VastaaPoista
 19. Anonyymi5/09/2012

  mulla ois vielä yks kysymys tuohon laihdutusasiaan liittyen. Eli minkälainen sun ruokavalio on tällä hetkellä, kun et laihduta mutta pyrit pitämään painosi tasapainossa ? :) oma painoni olisi juuri nyt sopiva enkä halua laihduttaa enää, mutta haluaisin kuitenkin terveellisen ruokavalion :D

  VastaaPoista
 20. Anonyymi5/09/2012

  Eksyin kaverin blogista tänne lukemaan sun blogia, ja olen nyt maanantaista asti lukenut KOKO blogisi alusta loppuun. Olet aivan huippu ihminen, kaunis, eloisa, muodikas, lahjakas, taiteellinen, hauska ja sun blogis on number one ! ihanaa, että avaudut, mutta tietenkään kaikkea blogissa ei kannata jakaa. Sulla on aivan perfeeeekt tyyli ja oot niin hyvä piirtämään ! Ja toi sun laihduttamis -juttu oikeesti motivoi mua. Olen kirjottanut noi ohjeet ylös ja lukenut moneen kertaan postaukset missä kerrot laihtumisesta. Kiitos, että olet olemassa ! Olet vaikuttanut elämääni todella suuresti, vaikka emme edes tunne. :-)

  - J, porista :)

  VastaaPoista
 21. http://subutexprinssi.blogspot.com
  ^ alota ekasta postauksesta, sen vika lause on jäädyttävä.

  VastaaPoista
 22. Anonyymi5/10/2012

  http://myspoondance.blogspot.com/

  VastaaPoista
 23. Svar: Tacktack :D japp de känns jättebra nu! Men jag har ju nog dom nedre ännu kvar

  VastaaPoista
 24. Moi! löysin tän sun blogin ihan sattumalta ja rakastuin! tää on ehottamasti mun yks lemppariblogeista, ihania kuvia ja sun tyyli on täydellinen! just semmonen mistä mä tykkään. Ja oot todella kaunis ja semmonen ihana luonnonlapsi!! :) tulin oikeesti iloseks tästä blogista :)

  VastaaPoista
 25. Hyvä postaus! Olen miettinyt samoja asioita tosi usein. Itse haluaisin löytää jonkun blogin jostain ihan tavallisesta bloggaajasta, joka kertoisi elämästään rehellisesti ja huumorintajulla. Tietysti jonkun itsesensuurin kanssa, mutta kuitenkin sellainen ihminen, johon voisi samaistua ja jonka elämaä oikeasti kiinnostaisi näiden "kiiltokuvablogien" sijaan. Ei näitä syömishäiriöisiä/masentuneita/muuten vain "haluan kuolla! ongelmallisia ihmisiä, niistä tulee vain paha mieli.

  VastaaPoista
 26. Kirjotat niin hyvin! Jaksaa oikeasti lueskella myös niitä pidempiäkin tekstejä! Ja oot aina yhtä kaunis muutenkin! :)

  VastaaPoista
 27. Anonyymi5/14/2012

  nätti kuva :)

  VastaaPoista
 28. http://juliaanan.blogspot.com/ HAASTE

  VastaaPoista
 29. Anonyymi5/14/2012

  Mäkään en pahemmin ole törmännyt bloggaajiin,jotka valittelevat elämänsä vaikeutta ja vakavuutta.
  Ja mulla oli viime syksynä/talvena ihan samat fiilikset niin kuin sulla nyt.Erosin syksyn lopussa poikaystävästäni ja olin siitä eteenpäin aivan_hukassa.Kärsin varmaan muutenkin jonkin asteisesta kaamosmasennuksesta,joten ympäröivä pimeys ei yhtään edesauttanut paranemisprosessiani.Minäkin olin laihtunut seurustelun aikana,mutta ollessani luonnostaankin jo hoikka ja sirorakenteinen,nyt näytin jo melkein anorektiselta.Ikinä siis IKINÄ en ole halunnut laihtua,mutta se vain tapahtui rakastumisen myötä. Onneksi seurustelu päättöi varhaisessa vaiheessa suhdettamme,sillä eroaminen oli suht helppoa. Ja ystävien ja äitini tuen ansiosta sain taas elämäniloni takaisin ja rupesin arvostamaan itseänikin uudella tavalla! Ymmärrän,että toinen ihminen ei saa olla syy onnellisuudelleni.
  Kaikkea hyvää sulle ja muista,että kyllä elämä kantaa <3

  VastaaPoista
 30. Mä kerron avoimesti blogissani syömishäiriö-taustastani, ihmissuhteista, iskän alkoholiongelmasta (vihjaillen tosin) ja monista muista kokemista jutuista. Suurimmilta osin teksti on kuitenkin iloista :) Rusettinilkassa.blogspot.com

  VastaaPoista
 31. Anonyymi5/16/2012

  http://jansusnewlife.blogspot.com/
  ton jotku postaukset on tosi "rankkoja"

  VastaaPoista
 32. Anonyymi5/20/2012

  jokurandom-sammy.blogspot.com


  oot hevose näköne.. :Dd :jaakko

  VastaaPoista
 33. Anonyymi5/20/2012

  http://cancerchangedmylife.blogspot.com/

  ihanan, elämäniloisen elinan blogi!

  VastaaPoista
 34. Anonyymi5/26/2012

  lol just masennus blogit on niit yleisinpiä ainakin suomessa. Harvemmin törmään muotiblogeihin.

  T. masennus,add, sh, bloggari

  VastaaPoista
 35. Anonyymi5/29/2012

  http://lllovethelife.blogspot.com/

  Kaikissa postauksissa ei näy kirjoittajaa. Mutta siis, blogia tukevat kuvat sopivat aina teksteihin, jotenkin siihen tunnelmaan, joka kirjoituksissa on. Kannattaa tsekata! :)

  VastaaPoista
 36. Hyvä postaus!

  Onhan se tietty ymmärrettävää, ettei ihan "julkista päiväkirjaa" haluta pitää. Mulla ainakin kynnys asioiden kertomiseen blogissa ois enemmänkin siinä, että tututkin ihmiset joille et välttämättä välittäisi kaikkea kertoa pääsee niitä angstejaan halutessaan lukemaan. Toisaalta ois tietenkin hyvä, jos alakuloset fiilikset ja elämän vastoinkäymiset ei ois ihan niin "tabu"..

  VastaaPoista
 37. http://gottashineagain.blogspot.fi

  Mun blogi oli alunperin yhtä kiiltokuvaelämää, kunnes kyllästyin esittämään että kaikki menee aina hyvin. Kannattaa käyä ainaki kurkkaamassa että miten nappaa :).

  VastaaPoista
 38. Anonyymi7/30/2012

  http://masennus-sattuu.blogspot.fi/ Blogin pitäjä on siskoni ystävä joka on juuri aloittanu kirjoittamisen hänen masennuksestaan. Luin ensimmäisen postauksen ja tuli kyyneleet silmiini koska olen aina kuvitellut että hänellä on kaikki hyvin.. Kannattaa ainaki käväsee kattomas!
  ps. blogisi on mahtava!

  VastaaPoista